Haberler

Tika Koordinasyonunda Afrika'ya Yardım Eli

Tanzanya’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yeryüzü Doktorları Derneği ve Azerbaycan Gençliğe Yardım Vakfı işbirliğinde 15-23 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye-Azerbaycan İşbirliği Programı’ndan toplam 814 Tanzanyalı vatandaş faydalandı.

Tanzanya'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yeryüzü Doktorları Derneği ve Azerbaycan Gençliğe Yardım Vakfı işbirliğinde 15-23 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye-Azerbaycan İşbirliği Programı'ndan toplam 814 Tanzanyalı vatandaş faydalandı.

Tanzanyalı vatandaşların sağlık sorunlarına çözüm bulunması kapsamında TİKA, Yeryüzü Doktorları Derneği ve Azerbaycan Gençliğe Yardım Vakfı işbirliğinde Türkiye-Azerbaycan İşbirliği Programı gerçekleştirildi. Düzenlenen programa Yeryüzü Doktorları Derneğinden 1 göz hastalıkları uzmanı ve 1 pratisyen hekim, Azerbaycan Gençliğe yardım Vakfı'ndan 2 göz hastalıkları uzmanı ile 1 pratisyen hekim katıldı.

Program kapsamında toplam 597 hastaya poliklinik muayenesi, 50 hastaya katarakt ameliyatı, 3 hastaya glokom ameliyatı ve 1 hastaya pterijium ameliyatı yapıldı. Ayrıca 163 hastaya ihtiyaçlarına göre çeşitli derecelerde gözlük dağıtıldı. Program kapsamında Rehema Vakfı tarafından Azerbaycan'ın önemli şahsiyetlerinden Seyit Yahya Şirvani adına yaptırılan su kuyusu açılışı da gerçekleştirildi.

Türkiye-Azerbaycan İşbirliği Programı çerçevesinde TİKA Orta Asya Kafkaslar Daire Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk ve beraberindeki heyet Zanzibar'da çeşitli kurum ve kuruluşlara ziyaret ederek incelemelerde bulundular. Görüşmelerde yetkililer Türkiye ile her alanda işbirliğinde olmak istediklerini ve Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini belirttiler. Zanzibarlı yetkililer, Türkiye-Azerbaycan İşbirliği Programı kapsamında verilen destekten dolayı TİKA'ya teşekkürlerini ilettiler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Azerbaycan Tanzanya Türkiye Afrika Politika Güncel Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title