Haberler

TEKİRDAĞ Tatilcilerin akın ettiği Şarköy'ün nüfusu 300 bini geçti

Tatilcilerin akın ettiği Şarköy'ün nüfusu 300 bini geçtiTekirdağ'ın turistik ilçesi Şarköy, bayram talilinde turist akınına uğradı.

Tatilcilerin akın ettiği Şarköy'ün nüfusu 300 bini geçti

Tekirdağ'ın turistik ilçesi Şarköy, bayram talilinde turist akınına uğradı. 30 bin nüfuslu ilçenin nüfusu 300 bini geçerken, sahiller dolup taştı.

Marmara Denizi kıyısındaki turistik Şarköy ilçesinde 9 günlük bayram tatilinde turistlerin akınına uğradı. 30 bin nüfuslu ilçeye turist akını nedeniyle nüfus 300 bin kişi aşarken, otel ve pansiyonlarda yer kalmadı. Mavi Bayraklı plajlar ile sahiller ise turistlerle dolup taştı. Ramazan bayramının ilk gününde ilçeye 70 bin aracın giriş yaptığı belirtilirken, belediyeden yapılan anonslarla turistlerin araçlarıyla ilçe merkezine çıkmamaları ve kaldırımları park etmemeler isterdi.

Şarköy Kaymakamı Kemal Yıldız, ilçenin İstanbul'a yakın olması ve 4 mavi bayraklı plajı ve temiz sahili nedeniyle çok tercih edildiğini söyledi. Şarköy'ün Marmara'nın en temiz denizine sahip olduğunu söyleyen Yıldız, Şarköy, İstanbul'a yakın olması ve temiz deniziyle tatilcilerin ilk tercihi haline geldi. Ramazan bayramının ilk gününde araç takip cihazlarına göre 70 bin araç ilçeye tatilcileri taşıdı. Trakya'nın mavi bayraklı ender plajına sahip olan ilçede sıkıntı olmaması için gerekli tedbirleri aldık. Tatilcilerin günlerini güven içinde geçirmelerine çalışıyoruz. Yoğunluk nedeniyle otel ve pansiyonlarda yer kalmadıö dedi.

Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, turist sayısının 300 bini geçtiğini belirterek, 'Geçtiğimiz yıllara göre kurak giden havaların bu sene yoğun yağmasından dolayı göletimiz dolu, su sıkıntısı yaşanmıyor. Pazartesi günü iş başı yapacak olan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin tekrarı için 23 Haziran tarihine ertelenmesinden dolayı oy kullanmak için bir çok yazlıkçı misafirlerimiz ilçeden ayrılacağını düşünüyoruz. Oylarını kullanan misafirlerimiz tekrar ilçemize dönüp Ağustos ayının sonuna kadar kalır ve yoğunluk devam eder diye konuştu.

Görüntü Gökümü

Denize girenler

Sahilden detay

Zabıta anonsu

Farklı açılardan kareler

Haber-Kamera Nuri ÇAĞLARŞARKÖY,(Tekirdağ) (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tekirdağ turist Şarköy Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title