Haberler

Tayvan Büyükelçisi Cheng, Başkan Sekmen`i Ziyaret Etti

Güncelleme:

Çin Cumhuriyeti Tayvan Büyükelçisi Taih Siang Cheng, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen`i ziyaret etti.

Başkan Sekmen`in daveti üzerine kente beraberindekiler eşi Dailei Mai Cheng, Ticari Ateşe Juanpai Fan, Başkatip Yun Bo Chen, Uzman Yong Cheng, Türk- Tayvan İş Dünyası Konseyi Başkanı İbrahim Güder ve Yönetim Kurulu Üyesi Tekin Urhan ile gelen Tayvan Büyükelçisi Cheng, ziyarette Erzurum ile ilgili bilgi aldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci`nin de bulunduğu ziyarette Başkan Mehmet Sekmen, Tayvan heyetine kentin tarihi, turistik, ekonomik ve kültürel yönlerini anlattı. Konuşmasında Tayvan`ın başkenti Taipei`ye yaptığı ziyareti anımsatan Sekmen, "Geçtiğimiz aylarda Taipei`ye çok önemli ziyaretler gerçekleştirdik. Burada teknoloji devi şirketleri ziyaret ettik. Son 60 yılda güçlü bir kalkınma hamlesini yaşamış Tayvan`ın ekonomi modeline hayran kaldık" dedi. Büyükelçi Cheng de, Tayvan-Türkiye ilişkilerinin önemine dikkati çekti. Sekmen, ziyarette Tayvan heyetine Oltu taşı ürünler hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Sekmen Erzurum Taipei Tayvan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title