Haberler

Tarsus - Yakılan Okulun Öğrencilerini İstemediler

Yakılan okulun öğrencilerini istemediler Mersin'in Tarsus İlçesi'nde PKK tarafından yakılarak kullanılamaz hale gelen Fahrettin Paşa Ortaokulu öğrencilerinin 75'inci Yıl Kocapete Ortaokulu'na taşınmasına karar verildi.

Yakılan okulun öğrencilerini istemediler

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde PKK tarafından yakılarak kullanılamaz hale gelen Fahrettin Paşa Ortaokulu öğrencilerinin 75'inci Yıl Kocapete Ortaokulu'na taşınmasına karar verildi. Veliler, terör örgütünün kendi okullarını da hedefe koymasından korkarak Fahrettin Paşa Ortaokulu öğrencilerini istemediklerini söyledi.

Fahrettinpaşa Mahallesi'ndeki Fahrettin Paşa Ortaokulu'nun geçen 23 Aralık'ta PKK yandaşları tarafından yakılmasının ardından Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, tadilat çalışmaları bitene kadar öğrencilerin geçici olarak Hürriyet Mahallesi'ndeki 75'inci Yıl Kocapete Ortaokulu'nda eğitim görmelerine karar verdi. Bunu duyan öğrenci velileri okulun önünde toplanarak karara tepki gösterdi. Kendi okullarının da PKK'nın hedef seçmesinden, eylemlerin Hürriyet Mahallesi'ne sıçramasından korktuklarını belirten yaklaşık 200 k öğrenci velisi, yürüyerek aynı binada hizmet veren Kaymakam Bekir Atmaca ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ile görüşüp durumu kabul etmeyeceklerini bildirmek istedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ: ENDİŞE ETMEYİN

Bunun üzerine okula gelerek velileri ikna etmeye çalışan İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, herhangi bir endişe duymamaları gerektiğini, okulun giriş- çıkış saatlerinde gerekli güvenlik tedbirlerini alacaklarını ifade etti. Daha sonra okula İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ile birlikte gelen Kaymakam Bekir Atmaca, bu uygulamayı geçici olarak hayata geçirmek zorunda olduklarını anlatarak velileri ikna etmeye çalıştı.

Bazı veliller alınan karara tepki göstermeye devam ederken, olaysız bir şekilde okuldan ayrıldılar.

Fahrettin Paşa Ortaokulu öğrencilerinin, pazartesi gününden itibaren okullarının tadilatı tamamlana kadar 75'inci Yıl Kocapete Ortaokulu'nda eğitim görmeye başlayacakları belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Hürriyet Mahallesi Mersin Tarsus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title