Haberler

Tarihi Görüşmeye En İlginç Yorum

Güncelleme:

Cemil Çiçek, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu görüşmesine değindi, tarihi görüşmeyi bakın neye benzetti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü görüşmelerini çok olumlu bulduğunu belirterek, "İnşallah ay ve güneş tutulması gibi senede bir defa olmaz" dedi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kırşehir Tanıtım Etkinliklerine katılan TBMM Başkanı Çiçek, açılışın sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Çiçek, Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun dünkü görüşmelerine ilişkin soru üzerine, "Biz her konuyu herkesle konuşuyoruz ama birbirimizle konuşamıyoruz. Bunun da beraberinde getirdiği bir çok sıkıntı var. Türkiye'yi yöneten, yönetimine talip olan ve milleti temsil eden siyasi partilerimizin zaman zaman bir araya gelmeleri, görüşmeleri, konuşmaları, bir sonuç çıkmasa bile ortamın yumuşaması, gerginliklerin ortadan kaldırılması ve birbirimizi anlamamız bakımından fevkalade lüzumludur" diye konuştu.

Çiçek, anlayabilmek için konuşabilmek gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

"Konuşmazsanız birbirinizi anlayamazsınız. O zaman siyaset suçlamaların bir aracı haline gelir. Onun için bir süreden beri ben bu konuya sıkça vurgu yapmaya çalıştım. Bu sene Türkiye'de sadece kış sert geçmedi, siyasi iklim de fevkalade sert cereyan ediyor. Bu ise birçok sorunun çözümünü, birbirimizi anlamamızı zorlaştırıyor. O nedenle dünkü görüşme son derece faydalı. İçeriği ne olur ne olmaz buna kendileri karar verecek. O kısmına bir şey diyemem ama bugün herkeste olaya iyimser bir bakış var. Türkiye'nin ihtiyacı olan da budur. Bu görüşmeyi doğru buluyorum. İnşallah zaman zaman bir araya gelinir. Ay ve güneş tutulması gibi senede bir defa olmaz inşallah." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Cemil Çiçek Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title