Haberler

Talat: "AB, Kıbrıs'ın Çözüm Platformu Değil"

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, AB'nin Kıbrıs Sorununun Çözüm Platformu Olmadığını Söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, AB'nin Kıbrıs sorununun çözüm platformu olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) heyetini kabulünde yaptığı açıklamada, AB'nin Kıbrıs'ta bütünlüklü çözümün parçalarıyla ilgili söz söylemek, tavır koymak ve öneri yapmak yerine, Kıbrıslı Türklere doğrudan ticareti ve uçuşu sağlayıp, izolasyonların diğer unsurlarını ortadan kaldırmak ve üniversiteleri Bologna sürecine katmak için çaba göstermesi gerektiğini kaydetti.

Üst düzey AB yetkililerinin birbirini tutmayan görüşler ortaya koyduğuna işaret eden Talat, ''Ama merak etmeyin. Biz Kıbrıslı Türkler olarak ne istediğimizi biliyoruz. Hakkımızı kimseye çiğnetmeyeceğiz'' dedi.

Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos'un artık Kıbrıslı Türklere azınlık haklarını bile çok gören yaklaşımlar sergilediğini kaydeden KKTC Cumhurbaşkanı, ''Biz azınlık değil, siyasi eşitiz'' diye konuştu.

''Umuyoruz ki mantıklı, kabul edebileceğimiz bir durum ortaya çıkar ve derhal Kıbrıs sorunuyla ilgili müzakereleri başlatırız'' diyen Talat, ''AB, Kıbrıs'ın çözüm platformu değildir. AB, bütünlüklü çözümün parçalarıyla ilgili söz söylememelidir, tavır ortaya koymamalıdır, öneri yapmamalıdır. AB'nin yapması gereken, bizim doğrudan ticaretimizi, doğrudan uçuşları sağlaması ve izolasyonun diğer unsurlarını ortadan kaldırmak için çaba göstermesidir'' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

'Etek boyu' sorusu ile gündeme gelen avukat, adliyenin önünde elindeki bekaret raporuyla isyan etti

"Etek boyu" sorusu ile gündeme gelen avukat, adliyenin önünde elindeki bekaret raporuyla isyan etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title