Haberler

Suruç'taki Patlamada Ölen Süleyman Öğretmen Defnedildi

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırıda ölen İngilizce öğretmeni Süleyman Aksu’nun cenazesi, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde toprağa verildi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırıda ölen İngilizce öğretmeni Süleyman Aksu'nun cenazesi, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde toprağa verildi.

Suruç ilçesindeki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler arasında bulunan Yüksekovalı İngilizce öğretmeni Süleyman Aksu'nun cenazesi, Gaziantep Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından teslim alınarak memleketi Yüksekova'ya getirildi. Aksu'nun cenazesi, Suüstü Köprüsü'nde aralarında HDP Hakkari milletvekilleri Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan ile Hakkari il ve ilçe belediye eş başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu kalabalık tarafından karşılandı.

Mezarlık Mahallesi'ndeki H. Memet Şerif Camisi'ne getirilen Aksu'nun cenazesi, son kez Dize Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Aksu'nun ailesi ve yakınlarının ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Cenaze, H. Memet Şerif Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Orman Mahallesi'ndeki mezarlığa defnedildi.

HDP Milletvekili Nihat Akdoğan, halk üzerinde kara bulutların dolaştığını söyleyerek, "Gözünüz arkada kalmasın gönlün rahat olsun biz de yolundayız, Kürt halkı yolunda yürüyor. Süleyman kardeşim bu istekleriniz gerçekleşecek. Bu katliamı tekrardan lanetliyoruz" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Yüksekova Şanlıurfa Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title