Haberler

Suriyelilerin Cerablus'a Dönüş Sevinci

Güncelleme:

Fırat Kalkanı Harekatı ile DAEŞ terör örgütü militanlarından temizlenen Cerablus'a dönmek isteyen Suriyeli misafirler, bugün öğlen saatleri itibariyle açılan Karkamış Gümrük Kapısından geçiş yapmaya başladılar.

Karkamış ilçemizde toplanan ve Cerablus'a gitmek istediğini beyan eden misafirler, Göç İdaresi tarafından ilçede kurulan mobil hizmet aracında gönüllü geri dönüş başvurusu yaptılar.

CERABLUS'TA HAYAT NORMALE DÖNÜYOR

Kapının geçişlere açılması ve Cerablus'a dönmek için müracaat eden 312 Suriyeli, Göç İdaresi yetkilileri tarafından yapılan kayıtların ardından memleketlerine kavuşma heyecanını yaşadılar.

Aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu ilk kafiledeki Suriyeli misafirler "Doğup büyüdüğümüz topraklar Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından teröristlerden temizlendi. Çok şükür bu günleri de gördük. Artık memleket hasretimizi bitirmek istiyoruz. Yakınlarımızı özledik. Türk askeri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Allah razı olsun. Bize yıllardır ev sahipliği yaptılar. Biz Türkiye'den memnun ayrılıyoruz. Bizi DAEŞ'ten kurtardıkları için minnet ve şükran duyuyoruz" diye konuştular.

Gaziantep Valiliği İnsani Yardım Koordinatörü olarak görevli Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu yaptığı açıklamada; Karkamış ilçemizin karşısında bulunan ve terör örgütlerinden temizlenen Cerablus'un, Sayın Valimiz Ali Yerlikaya'nın talimatları doğrultusunda her türlü altyapısı hazırlanmaya devam ediyor. Cerablus'u tekrar yaşanabilir bir yer haline getirmek için başta insani yardım olmak üzere, her türlü çalışmanın yürütüldüğünü söyledi.

Vali Yardımcısı Çakıroğlu, insani ihtiyaçların da bugün hizmet vermeye başlayan Karkamış sınır kapısından nakledileceğini, elektrik temini konusunda TEDAŞ'ın çalışmalarının devam ettiğini, Cerablus'a en kısa zamanda elektrik ve su verileceğini ifade etti.

Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Halil Şaşmaz yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıldan bu yana kapalı olan Karkamış Sınır kapısının, terör tehlikesinin sona ermesi nedeniyle tekrar hizmet vermeye başladığını, geçişleri kolaylaştırmak için gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti.

Göç İdaresi Müdürü Oktay Bahçeçi ise yaptığı açıklamada bugün itibariyle Gaziantep Valiliğimize gönüllü dönüş işlemleri için müracaat eden 312 kişi yapılan resmi işlemleri sonucunda Karkamış Gümrük Kapımızdan ülkelerine gönderiliyor. Suriyeli misafirlerimizin sevinç ve heyecanını paylaşıyoruz. Hayırlı olsun" dedi.




Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Valiliği Karkamış Cerablus Dünya Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title