Haberler

Sultangazi'deki Gazi Polis Merkezi'ne Saldırı

Sultangazi'deki Gazi Polis Merkezi'ne yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Bülent Özkan, son yolculuğuna uğurlanıyor.

Sultangazi'deki Gazi Polis Merkezi'ne yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Bülent Özkan, son yolculuğuna uğurlanıyor.

Özkan için Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

Özkan'ın babası Ergün, annesi Nazmiye kız kardeşi Çiğdem Özkan, nişanlısı Sevinç Öztürk ve diğer yakınları, mesai arkadaşları, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun da katıldığı törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül çelenk gönderdi.

Tören öncesinde baba Ergün Özkan, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunun önünde duran fotoğrafını öperek, dua etti. Özkan, gazetecilere, "Sözün bittiği yerdeyiz. Mevlam bizden daha çok seviyormuş" dedi.

Şehit polis memuru Bülent Özkan için saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Terör örgütünün kirli uzantılarına söyleyecek sözümüz var" diyerek, emniyet teşkilatının, İstanbul'un huzuru için, terör örgütüne ağır darbeler vermeye devam edeceğini belirtti.

-"Hepimiz birer Bülent'iz"-

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da saldırıda Bülent Özkan'ın arama kapasındaki x-ray cihazının nöbetçisi olduğunu belirterek, "Bülent dikkatli olmasaydı canlı bomba içeride patlayacaktı. Çok daha fazla şehidimiz olacaktı" diye konuştu.

İstanbul'un huzuru ve güvenliğini sağlamak için amir-memur 40 bin kişinin görev yaptığını ifade eden Çapkın, "Hepimiz birer Bülent'iz" dedi.

Çapkın, 40 bin kişi olarak her yerde var olacaklarını, görevlerinin fedakarlık üzerine kurulu olduğunu söyledi.

Törende, daha sonra din görevlisi tarafından dua okundu. Helallik alınmasının ardından şehit polis Özkan'ın cenazesi, tören mangası tarafından omuzlarda taşınarak polis aracına konuldu. Bu arada, Özkan'ın babası, annesi ve kız kardeşi ile diğer yakınları tabuta sarılarak ağladı.

Şehit polis Özkan'ın cenazesi, Cebeci Mahallesi'ndeki Merkez Camisi'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verilecek.

Muhabir: Andaç Hongur / Nurhan Çorlu

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Çapkın Bülent Özkan Sultangazi İstanbul Politika Güncel Haberler

title