Haberler

Sultan Kafe&Restoran Açıldı

Güncelleme:

BELEDİYE Başkanı Cengiz Ergün'ün 'Yaşanılabilir Kent Manisa' Sloganıyla Halkın Hizmetine Sunmayı Planladığı Sultan Kafe-Restaurant'ın Açılışı, Geniş Katılımlı Olarak Gerçekleşti.

Kokteyl şeklinde gerçekleşen açılışta konuşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, dışarıdan gelen misafirlere Şehzadeler Kenti Manisa'yı en iyi şekilde tanıtma kaygısıyla Sultan Kafe Restaurant'ı Manisa'ya kazandırdıklarını vurguladı.

Sultan Kafe-Restaurant'ın açılış törenine Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün yanı sıra Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün eşi Şeyda Ergün, kızı Merve Ergün, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, Emniyet Müdür Vekili Bayram Altunay, Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Sedat Cesurol, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, MHP İl Başkanı Uğur Üncü, Merkez İlçe Başkanı Tamer Akkal, Ülkü Ocakları Başkanı Ali Özkan, Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Yaşanabilir Kent Manisa' sloganıyla yürüttüğümüz çalışmalarımız arasında yer alan Sultan Kafe Restoran'ın açılışında sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Yaşanabilir Kent Manisa diyoruz; Çünkü Biz Manisa'da yaşıyoruz.

Atalarımız Manisa'da yaşadı. Bizler de Manisa'nın evladı olarak, bu kentin havasını soluyup, suyunu içiyoruz ve kenti ileri götürme çabası ile hareket ediyoruz. Sahip olduğumuz değerleri daha iyi nasıl tanıtabiliriz, gelen misafirlerimize Şehzadeler Kenti Manisa'nın güzelliklerini daha iyi nasıl gösterebiliriz, bunun kaygısını yaşıyoruz. İşte bu kaygı ile Sultan Kafe Restoran'ı Manisa'ya kazandırdık" dedi.

Fırsat eşitliği sağladık

Sultan Kafe'nin Manisa'ya kazandırılması sürecinde çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını ve üzüldüklerini anlatan Başkan Ergün, "Bu süreçte elbette biraz zorluk yaşadık, üzüldük. Bizi anlamak istemeyenler, bu mekânın Manisa'ya getirisini hesap edemeyenler, bu süreçte bizleri çeşitli yollarla yıldırmaya çalıştı. Ancak kavga etmeden, işimizi tatlılıkla yürüttük ve amacımıza ulaştık.

Bunu yaparken tek isteğimiz, tarihi bir değeri olmadığı halde kentin göbeğinde eski görünüme sahip, sadece belli bir zümrenin imkânlarından faydalanabildiği, etrafı yüksek duvarlarla çevrili alanı, tüm Manisalıların kullanımına açmak oldu. Fırsat eşitliği yaratarak, hiçbir yere üye olmadan Manisa'nın insanı bu modern mekândan faydalansın, il dışından gelen önemli misafirlerini burada ağırlayabilsin istedik" dedi.

Tek güç kaynağımız Manisalıların sağduyusu

Sultan Kafe'yi inşa ederken, yıllardır halkı uzaklaştırmadan başka bir işe yaramayan yüksek duvarları da yıktıklarının altını çizen Başkan Ergün, şunları söyledi; "Son günlerde, kentin gelişimini istemeyen bir zümrenin zihninde de benzer duvarların olduğunu fark ediyoruz. Biz artık zihinlerdeki duvarları da yıkmamız gerektiğini biliyoruz.

Çünkü yaşayan bir kent oluşturmak istiyorsak, zihinlerdeki duvarları da yıkmalıyız. Bu duvarlar yıkılmadan, kendimizi de kentimizi de geliştiremeyiz. Artık insanımız yanı başındaki illerde olan güzellikleri, sosyal imkânları kendi şehirlerinde de görmek istiyor. Bu nedenle; sancılı da olsa bu değişimi ve gelişimi sürdürürken tek güç kaynağımız ve güvencemiz, Manisalıların sağduyusudur.

Bizim sadece dikkate aldığımız, gecesini gündüzünü bu kentte geçiren, yapılan eleştirileri vakur bir duruşla karşılayan ve sonuçlandıktan sonra duygularını coşkuyla dile getiren değerli Manisalılardır."

Vali Güvenç tebrik etti

Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün konuşmasının ardından Vali Celalettin Güvenç de, kısa bir konuşma yaparak, böylesine güzel bir mekanı Manisa'ya kazandıranları tebrik ettiğini ifade etti. Konuşmaların ardından Sultan Kafe-Restaurant'ın açılış kurdelesini Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve eşi Şeyda Ergün birlikte kesti. Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri, mekanın iç kısmında incelemelerde bulundu. Sultan Kafe-Restaurant, açılış törenine katılanlar ve Manisalılardan tam not aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title