Haberler

Sp'li Kadınlar Papa'nın Ziyaretini Protesto Etti

Saadet Partisi (SP) Kadın Kolları üyesi bir grup kadın, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’in İstanbul’a gelişini protesto etti.

Saadet Partisi (SP) Kadın Kolları üyesi bir grup kadın, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'in İstanbul'a gelişini protesto etti.

SP Kadın Kolları üyesi bir grup kadın, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'in İstanbul'a gelişini protesto etti Eyüp Sultan Meydanı'nda toplanan grup, 'Hacı hilale üstün tutanları kınıyoruz', 'Papa'yı ziyaret için ülkemize çağıranlar İslam birliği için kılını kımıldatmıyor' yazılı pankartlar taşıyarak sık sık 'Fatih'lerin nesiyiz', 'Avrupa değil, İslam birliği' diye slogan attı. Grup adına açıklama yapan SP Kadın Kolları Genel Başkanı Ebru Asiltürk, "Bizler misafire değil misafirin haddini aşmasına karşıyız. Papa Francis yaptığı açıklamalarla haddini aşmış, kafasındaki haçlı zihniyetini ortaya koymuştur. Papa daha kardinalken Türkleri Nazilere benzeterek haddini aşmıştır. Bu aziz milleti Ermenilere sözde soykırım yapmakla suçlayarak haddini aşmıştır. Eğer Papa illa bir soykırım görmek istiyorsa kendi tarihine, kendi geçmişine bakmalıdır. Baktığında 19 ayrı Haçlı seferinde 19 ayrı soykırım görecektir. Papa, İstanbul'a 'Konstantinapol' diyerek de haddini aşmıştır. Ancak Papa bilsin ki yeryüzünde Konstantinapol diye bir yer yoktur. Surlarında şehit düşen Eyüp Sultan'ın İstanbul'u vardır" dedi.

Asiltürk, "Gerçekler göstermektedir ki, Papa Francis'in Türkiye'ye yaptığı ziyaret turistik bir gezi değildir. Çok önemli hedefleri ve amaçları vardır. En önemlisi de 'ekümenik' diyerek Patrikhane'ye özel bir statü vermektir. Bunun anlamı İstanbul'da yeni bir Vatikan kurmak demektir. Biz asla buna izin vermeyeceğiz. Çünkü biz Bizans'ın değil Osmanlı'nın çocuklarıyız" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından kalabalık olaysız şekilde dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eyüp Sultan İstanbul Sp Politika Güncel Haberler

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Bakmadan Geçme

FA Cup Finali hangi kanalda? FA Cup Manchester City - Manchester United maçı nereden izlenir? Bridgerton 3. sezon 2. kısım ne zaman? Bridgerton 3. sezon 2. kısım hangi tarihte yayınlanacak? Trendyol Express Pazar günü çalışıyor mu? Trendyol Express Pazar günü dağıtım yapıyor mu, açık mı 2024? Pril boykot mu? Pril İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Pril Türk malı mı, sahibi kim? Aras Kargo Cumartesi çalışıyor mu? Aras Kargo Cumartesi günü dağıtım yapıyor mu, kargo kabul ediyor mu 2024? Elazığspor - Orduspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Elazığspor - Orduspor maçı nereden izlenir? Bingo boykot mu? Bingo İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Bingo Türk malı mı, sahibi kim? Osman Beşel olayı ne? Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel neden darp edildi? Osman Beşel kimdir? Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel hangi partiden seçildi? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 25 MAYIS 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 25 Mayıs hangi burç? 25 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 25 Mayıs tarihi hangi burç olur? 25 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Mayıs dün gece deprem mi oldu?
Belediyenin harabe fırınında sağlıksız ekmek üretimi! Kapısına kilit vuruldu

Belediyenin harabe fırınında sağlıksız ekmek üretimi! Kapısına kilit vuruldu

title