Haberler

Soma'dan Gelen Madenciden Vekillere: Bu Eli Tutar Mısınız?

Güncelleme:

Soma'dan gelen maden işçisi Eren Malkoç, Meclis'te milletvekillerine elini uzatarak "Bu eli tutar mısınız, bunun sözünü veriyor musunuz?" diye sordu.

Soma'dan gelen maden işçisi Eren Malkoç, Meclis'te milletvekillerine elini uzatarak "Eğer bizim ölmemizi istemiyorsanız, bu eli tutmak için size ihtiyacımız var. Bu eli tutar mısınız? Bunun sözünü veriyor musunuz?" diye sordu.

Soma'dan gelen maden işçileri CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Manisa milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel, Sakine Öz ile görüştü. Görüşmeye AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber de katıldı.

 "BU ELİ TUTMAK İÇİN SİZE İHTİYACIMIZ VAR. BU ELİ TUTAR MISINIZ?"

Eren Malkoç, "Artık bu iş siyasi boyut değil. Bu iş bizim madencilerle ele ele verdiğimiz ve milletvekillerinin de bu elleri tutmasını istiyoruz. Yeter yani, acımız büyük. Ben her gün ölüm korkusuyla o ocağa girmek istemiyorum. Ben her gün çocuğumu son kez öperek gitmek istemiyorum. Ölmek benim kaderim değil. Ölmek Allah'ın emridir. Ama kaderlerimize terk edilmeyelim. Eğer bizim ölmemizi istemiyorsanız, bu eli tutmak için size ihtiyacımız var. Bu eli tutar mısınız? Bunun sözünü veriyor musunuz?" diye sordu. Hamzaçebi de, "Söz tabii ki. En güçlü sözü veriyorum size" dedi. Malkoç, "Eğer o ocaklar iyileştirilmezse bizimle beraber o ocaklara inip o ocakların en ücra köşelerini gezmeyi kabul ediyor musunuz?" derken Hamzaçebi, "Kabul ediyoruz sonuna kadar" yanıtını verdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mehmet Akif Hamzaçebi Hasan Ören Soma Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

NEFRET:

O el uzatıldığında tutmak kolay o el uzatılmadan önce aklınız neredeydi tamam şimdi uzanan elleri tuttunuz ve verdiniz sözleri ya sonrası sonrası gelecek mi insan sıfatını alabilecek miyiz... sanmıyorum verilen sözler yerine getirilsin sözler tutulsun sözler yerine getirilseydi şayet eğer şimdi kimsenin canı yanmamış 307 haneye ateşler düşmemiş yüreğimizi SOMA da bırakmazdık canlarımız yanımızda olurdu. siz şimdi bana neyin sözünü veriyorsunuz?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title