Haberler

Sinema Severler "Sinema Burada" Festilavi'nde Buluştu

83. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında organize edilen “Sinema Burada Festivali”, İzmir Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı.

83. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında organize edilen "Sinema Burada Festivali", İzmir Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle başladı.

13 yıldır büyük ilgi gören Sinema Burada Festivali bu yıl da zengin içeriği ile 3-7 Eylül tarihleri arasında sinemaseverleri Kültürpark'ta buluşturacak.

2014 yılının Türk sinemasının 100. yılı olarak kutlanması nedeniyle festivalin bu yılki teması, "Türk Sinemasının 100 Yılı İEF"de olarak belirlendi.

Tema kapsamında bu yıl, "Sinemaya Saygı" adı altında değerli sinema oyuncuları Fikret Hakan, Tijen Par, Nuri Alço, Halit Akçatepe, Gülsen Tuncer, Necip Sarıcı, Atilla Dorsay, Engin Ayça, Süleyman Turan, Güler Ökten, Oğuz Makal ve Cahit Berkay'a "Emek Ödülü" verildi. Çok yakın bir zamanda aramızdan ayrılan İzmirli sanatçı Çolpan İlhan'ın unutulmadığı ödül töreninde Çolpan İlhan Türk sinemasına katkılarından dolayı "Saygı Ödülü" ile anıldı.

İzmir Sanat Merkezi'nde organize edilen Sinema Burada Festivali'nde 26 film, 2 belgesel olmak üzere toplam 28 gösterim gerçekleştirilecek. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kültürpark Eylül İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title