Haberler

Simav'da ABD'nin Kudüs Kararı Protestosu Edildi

Kütahya’nın Simav ilçesinde, ABD’nin Kudüs için aldığı karar protesto edildi.

Kütahya'nın Simav ilçesinde, ABD'nin Kudüs için aldığı karar protesto edildi. Nasuh Ağa Camii önünde toplanan kalabalık, ABD ve İsrail aleyhinde slogan attı.

Simav'daki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının (STK) üyeleri, kılınan Cuma namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak camiden çıkan vatandaşlarla birlikte büyük bir kalabalık oluşturdu. ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı protesto edildi. Nasuh Ağa camii önünde bir araya gelen İHH, Memur-Sen, Diyanet-Sen, Gençlik Merkezi, Kızılay temsilcileri ve çok sayıda vatandaş Filistin bayrakları açarak İsrail ve ABD aleyhine slogan attılar.

ABD'nin Kudüs kararına ilişkin bir basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Simav temsilcisi Halil Aktay, İslam aleminin birlikte gösterdiği tepkilere rağmen ABD'nin verdiği kararın anarşi ve fitnenin fitilini ateşleyeceğini belirterek, bu kararın olumsuz sonuçlar doğuracağını vurguladı.

Söz konusu kararla ABD'nin Birleşmiş Milletleri (BM) hiçe saydığını ve BM karalarını yok saydığını belirten AK Parti Simav Başkanlığı Basın Sözcüsü İbrahim Emre Çetiner, "Alınan kararın İsrail ve Filistin toplumları arasında husumeti artırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilmez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam'ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaktır" diye konuştu.

Yapılan basın açıklamalarının ardından tekbir getirerek slogan atan vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'ndan ayrıldı. (MEİ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Kütahya Kudüs Simav Politika Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title