Haberler

Siirt'teki Paralel Yapı Operasyonu

Siirt Emniyet Müdürlüğü, Mersin eski İstihbarat Müdürü Ali İhsan Kaya’nın tutuklandığı paralel yapı operasyonunda bir şüphelinin yakalanmasına ilişkin çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Siirt Emniyet Müdürlüğü, Mersin eski İstihbarat Müdürü Ali İhsan Kaya'nın tutuklandığı paralel yapı operasyonunda bir şüphelinin yakalanmasına ilişkin çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Emniyet Müdürlüğün'nden yapılan açıklamada; Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme, kurulan örgüte üye olma, kişiler arasında aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etme, suç uydurma, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçlarından yürütülmekte olan 2014/4777 soruşturma sayılı dosyası kapsamında 18 Şubat 2015 günü Siirt merkezli 6 ilde operasyon düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, "Siirt, Sakarya, İzmir, Balıkesir, Mersin, Elazığ'da eş zamanlı olarak yapılan operasyonel çalışmada gözaltına alınarak 19 Şubat 2015 günü Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen şahıslar ile ilgili olarak, 2 şahıs tutuksuz yargılanmak üzere savcılıkça serbest bırakılmıştır. Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 9 şüpheli şahıstan 8'i adli kontrol kararı ile serbest bırakılmış, Ali İhsan Kaya ise tutuklanarak Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'ne teslim edilmiştir. Firari olan 1 şahsın yakalama çalışmaları devam etmektedir" denildi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı İhsan Kaya Mersin Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title