Haberler

Serik'te Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü

Serik'te Yörük Göçü Yürüyüşü ve Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında birlik ve beraberlik yürüyüşü düzenledi.

Serik'te Yörük Göçü Yürüyüşü ve Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında birlik ve beraberlik yürüyüşü düzenledi.

Serik Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve Gökçen Enç, Serik Kaymakamı Rıfat Altan, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, bazı siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, Yörük dernek başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş sonrası Cumhuriyet Meydanında kurulan çadırda nevruz etkinlikleri yapıldı.

Programda konuşan AK Parti Antalya milletvekili Mustafa Köse, birlik ve beraberliğin önemine işaret ederek, "Birileri nevruzu başka meselelere alet etmeye çalışsınlar, ama asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmedi, yetmez. Biz Serikliler bu vatanı böldürmeyiz, biz hainlere geçit vermeyiz. Herkes haddini, yurdunu bilecek. Bundan sonra gerekirse devletin gücünü göstereceğiz" dedi.

AK Parti Antalya milletvekili Gökçen Enç de Türkiye'nin zor dönemden geçtiği bugünlerde aslında içlerinden kutlama yapmanın gelmediğini, fakat teröre inat birlik ve beraberliği göstermek için yürüyüşe katıldıklarını söyledi. Enç, "Sizden korkan sizin gibi olsun diye Serik sokaklarında yürüdük. Serik her zaman bu hassasiyeti göstermiştir. Yörük kültüründen geldiği için vatanını, milletini hiçbir zaman satmamıştır. Kimse bu vatanı bölemeyecek, biz Serikliler buna izin vermeyiz" diye konuştu.

Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, son dönemde yaşanan terör olaylarına değinerek, milletin birlik ve beraberliği için üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını söyledi. Çalık, "Gün birlik olma günüdür, bu coğrafyada herkes Türk milletinin varlığını kabul edecek ve etmek zorunda. Bu coğrafya bize ait, Türk milletine ait, her zaman bizimdi ve öylede kalacak Allah'ın izniyle. Kimse aksini düşünmesin." dedi.

Serik Kaymakamı Rıfat Altan da terörün amacının toplumu sindirmek konuşmasında terörün amacı toplumu sindirmek, korku oluşturmak olduğunu, fakat tuzağa düşmeyeceklerini kaydetti.

Program, konuşmaların ardından halk oyunu ekibinin gösterisiyle devam etti. Etkinlik alanına kurulan Yörük çadırlarında katılımcılara yöresel yemekler ikram edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Nevruz Bayramı Ramazan Çalık AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title