Haberler

Selendi ve Sancaklı İğdecikli Kadınlar Manisa'yı Gezdi

Güncelleme:

Manisa Belediyesi hizmetlerinin yanı sıra Manisa'nın tarihi ve turistik mekanlarını gezen bayanlar Manisa'daki değişime hayran kaldı.

Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin Manisa Belediyesi'nin desteği ile yürüttüğü Haydi Kadınlar Manisa'ya Projesi kapsamında Selendi ve Sancaklı İğdecik köylerinden gelen kadınlar Manisa'da ağırlandı. Oldukça keyifli geçen ziyaretlerde Manisa Belediyesi hizmetlerinin yanı sıra Manisa'nın tarihi ve turistik mekanlarını gezen bayanlar Manisa'daki değişime hayran kaldı.

Manisa Belediyesi'nin desteğiyle Haydi Kadınlar Manisa'ya Projesi'ni başarıyla yürüten Kent Konseyi Kadın Meclisi, proje kapsamında Selendi ve Sancaklı İğdecik'den gelen misafirlerini ağırladı. Manisa Belediyesi'nin kendileri için tahsis edilen 4 araçla Manisa'ya gelen kadınların ilk durağı Atatürk Gençlik Merkezi oldu. Selendi ve Sancaklı İğdecik'den gelen kadınlara Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevil Şekercioğlu, gönüllü rehber Canan Çağlayan Akyüz, Kadın Meclisi Üyesi Şükran Kaya ve Yazgül Gültekin eşlik etti. Atatürk Gençlik Merkezi'ni gezen kadınlar, merkez hakkında bilgi aldılar.

Kadınların ikinci durağı olan Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'ndaki sunum ile kadınlara Çanakkale Savaşı hakkında bilgiler verildi. Gezinin sabahki bölümü Mevlevihane ziyareti ile tamamlandı. Konuklar, Manisa Belediyesi Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi'nde verilen öğle yemeğinin ardından sırasıyla Sultan Camii, Saruhan Bey Türbesi, Muradiye Camii'ni gezdi. Gezilen camilerde namaz kılma fırsatı da bulan kadınlar Sultan Kafe'de verilen çay molasında ağırlandı. Kadınlar projede emeği geçen Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e ve Kent Konseyi Kadın Meclisi'ne teşekkürlerini ileterek, mutlu bir şekilde ilçelerine uğurlandılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale Selendi Güncel Haberler

title