Haberler

Şehit Polisin Halası: Hepimiz Kürdüz, Hepimiz Türküz, Hepimiz İnsanız (2)

Şehit POLİSİN HALASI.

Şehit POLİSİN HALASI: HEPİMİZ KÜRDÜZ, HEPİMİZ TÜRKÜZ, HEPİMİZ İNSANIZ (2)

'BEN DE POLİS OLACAĞIM AŞKIM'

Şırnak'taki hain saldırıda şehit olan polis memuru İbrahim Engin için Adana Sabancı Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene polis şapkasıyla gelen şehidin 2 aylık hamile eşi Merve Engin, kocasının fotoğrafına selam vererek, "Ben de senin gibi polis olacağım aşkım. Bakın gurur duyun onunla" diyerek eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarıldı.

ŞEHİDİN İKİZ POLİS KARDEŞLERİ

Şehit Polis Memuru İbrahim Engin'in babası Mustafa, annesi Ümran ve ikiz polis kardeşleri Sait ile Hasan Engin de tabuta sarılarak, uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin bazı akrabaları ise baygınlık geçirdi. Törene katılan şehidin Konya'da görev yapan polis kardeşi Hasan Engin ile Ankara'da görev yapan polis memuru ikizi Sait Engin, kardeşlerinin tabutuna sarıldı. Sait Engin, ikizi kardeşi Hasan'ı, "Biz ağlamayacağız, şerefsizleri sevindirmeyeceğiz bize kimseyi güldürmeyeceğiz" diyerek teselli etmeye çalıştı.

Şehidin tabutu, meslektaşlarının omuzunda törenin yapılacağı alana getirildi. Tören, saygı duruşu ve Engin'in özgeçmişinin okunması ile başladı. Cenaze namazını Adana İl Müftü Vekili Sezai Erdal kıldırdı. Törenin ardından şehit polisin kardeşleri Sait ve Hasan Engin, tabutu cenaze aracına kadar taşıdı. Şehit eşi Merve Engin ise gözyaşları ile uğurladığı eşinin tabutunun ardından terör örgütüne lanet okudu. Eşinin arkasından el sallayan Merve Engin, yakınları tarafından güçlükle ayakta tutulabildi.

Törene, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Milletvekilleri AK Parti'li Mehmet Şükrü Erdinç, CHP'li Turgay Develi, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Tümgeneral Sezai Bostancı, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Vali Yardımcıları, askeri erkan, siyasi parti temsilicileri ve yaklaşık 500 vatandaş katıldı.

Düzenlenen törenin ardından şehidin cenazesi merkez Çukurova ilçesindeki Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Engin Şırnak Politika Güncel Haberler

title