Haberler

Şehit Binbaşı Gözyaşlarıyla Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hakkari Çukurca'da teröristlerin düzenlediği hain saldırıda şehit olan Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar, Ankara'da gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari Çukurca'da teröristlerin düzenlediği hain saldırıda şehit olan Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar, Ankara'da gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Binbaşı Başayar için Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törene şehit Binbaşı Başayar'ın babası İsmail, annesi İnayet, Özel Harekat Polisi kardeşi Fatih, şehidin eşi Meltem ve 10 yaşındaki oğlu Fırat, 6 yaşındaki kızı İrem'in yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Vekili Ali Babacan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Nejdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, siyasetçiler ve çok sayıda kişi katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, Kocatepe Camisi'ne gelişinde şehit Binbaşı Başayar'ın babası, annesi, kardeşi, çocukları ve eşine tek tek başsağlığı diledi. Gül şehidin eşi Meltem Başayar ile kısa süreli ayak üstü sohbet etti. Törene katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Nejdet Özel ile kısa süreli ayak üstü sohbet etti. Cenaze törenine gazilerde katıldı. Çoğu tekerlekli sandalyede olan gaziler, şehidin ailesinin yanına giderek baş sağlığı dilediler.

İkindi namazından sonra şehit Binbaşı Başayar için Kocatepe Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kamil Yılmaz, bu topraklarda bin yıldır kardeşliğin olduğunu, bugün bu kardeşliği çekemeyenler bulunduğunu, millet ve ordunun bu sorunları aşacağını söyledi. Şehit binbaşının Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzunda bir süre taşındıktan sonra top arabasına konuldu. 37 yaşındaki şehit binbaşı Başayar'ı askerler selamlayarak, ailesi de el sallayarak uğurladı. Şehit Binbaşı Başayar, Cebeci Askeri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Öte yandan camii avlusunda toplanan yaklaşık bin kişilik grup, Türk bayrakları açarak 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Dişe diş, kana kan, intikam, intikam', 'Tayyip oğlunu askere gönder' sloganları attı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title