Haberler

Sefa'nın Hedefi, Avrupa Tekerlekli Sandalye Tenis Şampiyonu Olmak

Sefa'nın hedefi, Avrupa Tekerlekli Sandalye Tenis Şampiyonu olmakBartın'da, doğuştan bedensel engelli olan ve 3 yıl önce tenis oynamaya başlayan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Sefa Ercan, 6-9 Ekim tarihlerinde Yunanistan'da düzenlenecek 'Avrupa Tekerlekli Sandalye Tenis Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Sefa'nın hedefi, Avrupa Tekerlekli Sandalye Tenis Şampiyonu olmak

Bartın'da, doğuştan bedensel engelli olan ve 3 yıl önce tenis oynamaya başlayan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Sefa Ercan, 6-9 Ekim tarihlerinde Yunanistan'da düzenlenecek 'Avrupa Tekerlekli Sandalye Tenis Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Sefa Ercan, 3 yıl önce Bartın'da tenis maçı izlerken tanis antrenörü Ali Güler ile tanıştı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde antrenör olan Ali Güler ile tenis oynamaya başlayan Sefa Ercan, 2016 yılı başında Mersin'de düzenlenen turnuvada çeyrek final oynamayı başardı. Ercan, Yunanistan'ın Kalamata şehrinde düzenlenecek şampiyonada Türkiye'yi temsil edecek 3 sporcu arasına girdi.

Türkiye'yi başarıyla temsil etmek istediğini söyleyen Sefa Ercan, şöyle konuştu

Tenise çok merakım vardı. 3 yıl önce Ali hocamızla tanıştık ve Mersin'de güzel bir başarı elde ettik. Her gün antrenman yapıyoruz. ve her gün kendimi geliştiriyorum. Amacım daha güzel başarılar kazanmak. İnşallah Yunanistan'da düzenlenecek şampiyonada da güzel bir başarı alarak Bartın'a döneceğim.

Tenis antranörü Ali Güler ise Sefa çok başarılı. Mersin'de düzenlenen şampiyonda ilk 8'e kalarak bunu gösterdi. Şimdiki hedefimiz Yunanistan'da düzenlenecek şampiyonada derece elde edebilmektir. Amacımız tenis sporunun her kesimden ve her yaştan insanın yapabileceğini göstermek. Bunu da başardığımıza inanıyorum dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Ali Güler Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title