Haberler

Sarıkamış Şehitleri Balıkesir' de Anıldı

Kars'ın Sarıkamış İlçesi Allahüekber Dağları'nda, 1914-1915 yıllarında yapılan Osmanlı-Rus savaşında şehit düşen askerler Balıkesir'de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüşle anıldı.

Kars'ın Sarıkamış İlçesi Allahüekber Dağları'nda, 1914-1915 yıllarında yapılan Osmanlı-Rus savaşında şehit düşen askerler Balıkesir'de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüşle anıldı.

Zağnospaşa Camii önünden bugün saat 10.00'da başlayan yürüyüşe Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir'in MHP'li Belediye Başkanı İsmail Uğur, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, liseli ve üniversiteli öğrencilerle Balıkesirliler katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Belediye, yürüyüşe katılanlara atkı, şapka, eldiven ve Türk bayrakları dağıttı.

Balıkesir Mehter Takımı eşliğinde başlayan yürüyüş, Kurtdereli Spor Salonu önünde noktalandı. Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, "Bazı kaynaklara göre, 60 bin, bazı kaynaklara göre 90 bin askerimiz Alahüekber Dağları'nda düşmana değil ama soğuğa yenik düştü. Şehitlerimizi yıllar geçse de unutmayacağız" dedi.

İmam Hatip Anadolu Lisesi 12'inci sınıf öğrencisi Sümeyye Berker de, Mehmet Akif Ersoy'un 'Cenk' adlı şiiirini okudu. Balıkesir Mehter Takımı'ndan Mustafa Saran ise 'Bayrağım' isimli şiirle duygulu anlar yaşattı. Etkinlik yürüyüşe katılanlara lokma dağıtılmasıyla sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Uğur Sarıkamış Ak Parti Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
title