Haberler

Sarıkamış İlkokulu Öğrencilerine Astronomi ve Uzay Bilimleri Semineri

Güncelleme:

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu'nda düzenlenen seminerde, İzmir'den gelen astronomlar öğrencilere uzay ve astronomi hakkında bilgi verdi. Etkinlik kapsamında uzay gözlem evi kurma planları da açıklandı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde ilkokul öğrencilerine yönelik "astronomi ve uzay bilimleri" semineri gerçekleştirildi.

İzmir'den gelen astronom Duygu ve Murat Esendemir, Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu toplantı salonunda slayt gösterimi eşliğinde öğrencilere uzay, gezegenler, astronot ve astronom hakkında bilgi verdi.

Duygu Esendemir, burada yaptığı konuşmada, bu tarz organizasyonlarla gök bilimi ve uzay bilincini oluşturmak istediklerini belirtti.

Öğrencilerin ilgisine dikkati çeken Esendemir, "Burada çocuklarımıza uzayın gizemini anlatmak, hayal güçlerini oluşturmak istedik. Öğrencilerimiz de çok ilgi gösterdiler. İnşallah bu etkinlikleri daha da geniş kapsamlı yapacağız." dedi.

Etkinlik koordinatörü Saltuk Buğrahan Budak da astronomi ve uzay bilimini ilkokuldan başlamak suretiyle bölgedeki genç kuşaklara bu tür etkinliklerle anlatacaklarını, Sarıkamış'ta bir uzay gözlem evi kurmak istediklerini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Eylül İzmir Kars Etkinlik Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında? KORAY AYDIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Koray Aydın, nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title