Haberler

Şantiyede Çalışan İşçi: 20 Gün Önce de Asansör Düştü

Güncelleme:

Mecidiyeköy'deki şantiyede çalışan işçi Hüseyin Yıldız, asansörün sürekli arızalandığını ve daha önce de asansörün yere çakıldığını söyledi.

Mecidiyeköy'deki şantiyede hayatını kaybeden İsmail Sarıtaş'ın cenazesi Sarıgazi Cemevi'ne getirildi. Cenaze evine gelen ve kazanın yaşandığı şantiyede çalışan Hüseyin Yıldız asansörlerin sürekli arızalandığını öne sürdü. Yıldız, daha önce de yük asansörünün yere çakıldığını söyledi.

ŞANTİYEDE ÇALIŞAN İŞÇİ: ASANSÖR SÜREKLİ ARIZALANIYORDU

İsmail Sarıtaş'ın cenazesi yarın öğle saatlerinde burada yapılan törenden sonra Yenidoğan mezarlığına defnedilecek. Sarıtaş'ın eşi, yakınları ve arkadaşlarının cemevinde bekleyişleri sürüyor. Kazanın yaşandığı şantiyede 9 aydır iç dekorasyon uygulamacısı olarak çalıştığını söyleyen Hüseyin Yıldız asansörlerin sürekli arızalandığını iddia etti.

"DAHA ÖNCE DE ÇAKILDI"

Hüseyin Yıldız, "Kim ne söylerse söylesin orada birebir yaşayan benim. Benim adım Hüseyin Yıldız. Daha önce o animak (yük asansörü) B4 dediğimiz yere çakıldı. İçinde birkaç kişi vardı. Alçaktan çakıldığı için içindeki arkadaşlarımıza bir şey olmadı. Ama biz bunu dile getirdik. Bizim bu animakla çıkmamız pek doğru değil. Çünkü hergün aynı şey. Her gün arıza. Bir bakıyoruz bir gün biri arızalı, öbür gün diğeri arızalı. Şeflerimize söylüyoruz. Animak her gün arıza yapabilir mi diye. Bunu bizzat ben kendim dile getirdim. İlla birkaç kişinin ölmesi mi lazım önlem alınması için. Daha da İsmail Sarıtaş'lar çok ölecek" dedi.

"BU KAZA DEĞİL CİNAYET"

İsmail Sarıtaş'ın kardeşi Ferit Sarıtaş'ta yaşananlara tepkiliydi. Ferit Sarıtaş yaşananları cinayet olarak niteledi. Tabip Odası'nın iki ay önce attığı tweet'e vurgu yaptı. Sarıtaş, "İki ay önceden mimarlar odasının yapmış olduğu açıklama var. Böyle bir şey göz önündeyken kazanın geleceği biliniyordu. Bu kaza değil bu direk cinayet" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Yıldız Mecidiyeköy Yenidoğan Sarıgazi Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

Türkiyede insana değer verilmiyor:

Türkiyede insan hayatına değer verilmiyor değer verilmediği sürece insanlarımız ölmeye mahkum olacaklar bu bir gerçektir.

11
0
yanıtYanıtla
fırat topol oglu:

samsun veziirköprü 300 yataklı ögrenci yurdu şantiyesinde hala çadır kulanılıyor işcilerin yatak hanesi suyok şantiyede tankerlerden içiyoz suları herkes hastaoluyor paslı tuvaletler yok banyo yok yekililer söylüyom nerede çalışma bakanlıgı şantiye ismi vitvorol insat

8
0
yanıtYanıtla
yargic:

ikinci soma kardesim hak hukukun olmadigi ulkede daha cok kazalar olur

7
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title