Haberler

Şanlıurfa İş-kur'dan Norveç Açıklaması

Şanlıurfa İş-kur İl Müdürü Ahmet Durmuş, Türkiye İş Kurumu'na Norveç Resmi Makamlarından veya İşverenlerinden İntikal Eden Herhangi Bir İş Gücü Talebinin Olmadığını Belirterek Norveç'e İşçi Gönderme Konusunda Aracılık Edeceğini Söyleyen Kişi veya Şirketlere Kimsenin İtibar Etmemesini İstedi.

Şanlıurfa İŞ-KUR İl Müdürü Ahmet Durmuş, Türkiye İş Kurumu'na Norveç resmi makamlarından veya işverenlerinden intikal eden herhangi bir iş gücü talebinin olmadığını belirterek Norveç'e işçi gönderme konusunda aracılık edeceğini söyleyen kişi veya şirketlere kimsenin itibar etmemesini istedi.

Durmuş, yaptığı yazılı bir açıklama ile Türkiye'den Norveç'e 100 bin işçi gönderileceği şeklindeki haberlere açıklık getirdi. Durmuş, yazılı açıklamasında şunları dile getirdi:

"Norveç Çalışma ve Sosyal Kapsama Bakanı Bjarne Hakon Hanssen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i ziyaretlerinde Norveç'te ihtiyaç duyulan iş gücünün, AB üyesi olmayan ülkelerden de karşılanabileceğini ifade etmiş, Bakan Çelik de söz konusu nitelikli iş gücü ihtiyacının Türkiye'den de karşılanabileceğini belirtmiştir. Konuya ilişkin olarak ileriki günlerde Norveç firmaları ile görüşme yapılabileceğinin de altı çizilmiştir. Bugün için Türkiye İş Kurumu'na Norveç resmi makamlarından veya işverenlerinden intikal eden herhangi bir iş gücü talebi mevcut değildir. Bu durumun iki ülke yetkililerinin daha sonra yapacakları toplantılarla şekillenmesi beklenmekte olup ileride adı geçen ülke iş yerlerinden işçi talebi olması halinde, konu kurumumuz aracılığıyla kamuoyuna duyurulacaktır. Bu nedenle bu aşamada vatandaşlarımızca telafisi güç durumlarla karşılaşmamaları açısından Norveç'e işçi gönderme konusunda aracılık edeceğini söyleyen kişilere veya şirketlere itibar edilmemesi duyurulur." (HA-SMR-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title