Haberler

Sağlık Çalışanlarından Cumhurbaşkanı Gül'e Veto Çağrısı

Mersin Sağlık Hakkı Meclisi üyeleri, Cumhurbaşkanı Gül'e seslenerek TBMM'de görüşülerek kabul edilen yeni Sağlık Torba Yasasını veto etmesini istedi.

Mersin Sağlık Hakkı Meclisi üyeleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e seslenerek TBMM'de görüşülerek kabul edilen yeni Sağlık Torba Yasası'nı veto etmesini istedi.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimlik Binası önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, 'Herkese sağılık, güvenli gelecek', 'Güvenceli iş güvenceli gelecek' sloganları atarak meclisten geçen Torba Yasası'nı protesto etti. Grup adına açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Galip Kırıcı, hükümete göre sağlıkta devrim olarak nitelendirilen dönüşümün aslında yıkım gerçekleştirdiğini söyledi.

Kırıcı, Mecliste onaylanan Torba Yasası'nın olumsuzluklarla dolu olduğunu belirtti. Kırıcı, "Cumhurbaşkanımıza buradan sesleniyoruz. Bu yasa önünüze geldiği zaman imzalamayın. Çünkü yasa sağlıkta ve sağlık hizmeti alacaklar için tamamen olumsuzluklarla dolu bir yasadır. Sayın Cumhurbaşkanımız lütfen bu yasayı imzalamayın. Türkiye'de sağlıkta yıkıma izin vermeyin. Bu yasanın geri çevrilme olanağı hala vardır. Tarafsızlığı kaybetmemesi gereken bir Cumhurbaşkanı olarak bu yasayı veto ediniz" dedi.

Yeni yasayla çıkarılacak düzenlemelerin nitelikli sağlık hizmeti alınmasını önleyeceğini öne süren Kırıcı, "Amaç açıkça ortaya çıkmıştır. Amaç tam gün değildir. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının tek bir işte çalışarak insanca yaşayacakları bir düzen kurmak değildir. Muayenehane dışında her şey serbesttir. Yeter ki emek sömürüsü işlesin, katmerleşsin. 'Yurttaşları muayenehane çilesinden kurtaracağız' diyenler sağlığı büsbütün paralı hale getirmekte, üstelik hem üniversitelerde hem de özel hastanelerde hastaların ödediği paranın yarısına el koyup kar etmeyi istemektedirler" diye konuştu.

Polisin de güvenlik önlemi aldığı eylem, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Üniversitesi Abdullah Gül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title