Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Bursa Kent Konseyi'ni Ziyaret Etti

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin en aktif ve en güçlü kent konseyi olan Bursa Kent Konseyi (BKK) ziyaret ederek meclis ve çalışma grubu üyeleriyle buluştu.

Türkiye'nin en aktif ve en büyük kent konseyi olan BKK, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nu ağırladı. BKK Başkanı Semih Pala tarafından karşılanan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun ziyaretinde, AK Parti İl Başkanı Cemallettin Torun, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse, 23. Dönem Milletvekili Hayrettin Çakmak, BKK Yürütme Kurulu üyeleri, 4 Meclis ve 30 Çalışma Grubu'nun üyeleri ile BKK personeli hazır bulundu.

Program, Engelliler Meclisi üyeleri tarafından verilen mini konserle başladı. Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü sanatçılarının eşlik ettiği konserde, Zeliha Ömürt 'Vardar Ovası', İpek Öztürk ise 'Aynalı Körük', Metin Üzerker 'Sevdan Olmasaydı' şarkılarını seslendirdi.

"Bursa Kent Konseyi de bu alanda örnek yapıya sahip"

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, kendisini samimi bir şekilde karşılayan BKK Başkanı Semih Pala'ya ve BKK gönüllülerine teşekkür etti. İnsanların gönüllü olarak katıldığı bir kurumu destekleyen Büyükşehir belediye Recep Altepe'yi de tebrik eden Müezzinoğlu, Dünya Sağlık Örgütü'nün sağlığı 'ruhen, fiziken ve sosyal yönden sağlıklı olmak' olarakr tanımladığını anlattı. İnsanların sağlık sıkıntılarıyla karşılaşabileceğini, yöneticilerin ise bunları çözebileceğini, geleceği doğru şekillendiren yapıyı oluşturabileceğini söyleyen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "BKK de çocukları ruhen ve fiziken yarınlara hazırlıyor. Gençleri ülkenin bugün ve yarınlarına ruhen ve sosyal yönden gelişmesine katkı sağlıyor. Engellileri aynı şekilde destekliyor. Allah, hiç kimseyi yaşama ve insanlığa bakışı engelli yapmasın. Engelliler bizim zenginliğimizdir. Hayata doğru ve pozitif bakıyorsak tüm engelleri aşabiliriz. Toplum olarak sosyal yönden sağlıklı topluma ihtiyacımız var. Bunun için de sivil toplum örgütlerine ve kent konseylerine ihtiyaç var. Bursa Kent Konseyi de bu alanda örnek yapıya sahip. Bizler güçlü toplumuz. Tüm sivil toplum kuruluşlarının ve kent konseylerinin yarınlarda daha güçlü olmasını istiyoruz" dedi.

Her yaştan 1 milyon 200 bin gence sahip ülke olduğumuzu vurgulayan Müezzinoğlu, yüzde 10'unun engelli olması halinde yüzbinlerle ifade edileceğini dile getirdi. Gençleri yarınlara daha güçlü şekilde hazırlamak gerektiğini belirten Müezzinoğlu, "Bunu başarabilmek için gönül birliğine, insani değerlere, mille değerlere ihtiyacımız var. Türk toplumu olarak bu açıdan zengin milletiz. Dertler paylaşıldıkça azalır. Mutluluklar ise paylaşıldıkça çoğalır. Bizler böyle bir medeniyetin mensuplarıyız. Farklı düşüncelerimiz, yaşam tarzlarımız, siyasi tercihlerimiz olabilir, ancak bir milletiz ve ortak hedeflerimiz var. Muasır medeniyet seviyesi üzerinde bir Türkiye'ye, ortak hedefler peşinde koşarak gidebiliriz. Yaşlılarımızın duasını, engellilerin enerjisini, gençlerin dinamizmini, çocukların heyecanını ortak akla dönüştürürsek büyük hedeflere koşarız. Milletçe birbirini severek, farklılıkları zenginlik kabul ederek büyük hedefe ulaşırız. Dünya milletleri arasında Türkiye milleti olarak 'Biz de varız' diyebiliriz. İnsanlığa değer katan bir yapıyı hep birlikte oluşturacağız" diye konuştu.

"Senede 1500 etkinliğe imza atıyoruz"

BKK'yi tanıtan video sunumunun ardından konuşan BKK Başkanı Semih Pala, Kent Konseyi ailesiyle buluşan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'na teşekkür etti. Sağlık Bakanı'nın kendilerini ziyaret etmesinin memnuniyet verici olduğunu söyleyen Pala, "BKK, Türkiye'ye örnek bir kent konseyidir. Bursa, Türkiye'nin en önemli şehridir. Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapmış, 6 padişahı ve 1 cumhurbaşkanını barındıran nadir şehirlerden biridir. Bursa'da yaşamanın bir bedeli var. Tüm insanlığa hizmet etme misyonunu taşıyor. BKK ailesi olarak bu doğrultuda çalışıyoruz. Senede 1500 etkinliğe imza atıyoruz. Her dünya görüşünden insan çalışmalarımıza katılıyor. Toplumsal Denge Çizgisi anlayışıyla çalışıyoruz. Herkese ve her kesime yönelik hizmet ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe'nin destekleriyle örnek faaliyetler yapıyoruz. Şehrin en zor konularını gündemimize alarak herkese söz veriyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından BKK Başkanı Semih Pala tarafından Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'na günün anısına plaket takdim edildi. Engelliler Meclisi üyeleri de çalışmalarını bir raporla Bakan Müezzinoğlu'na sundu. Programın sonunda Bakan Müezzinoğlu, Çocuk, Kadın, Engelli ve Gençlik Meclisi üyeleriyle beraber hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Semih Pala Türkiye Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title