Haberler

Sadiye Teyze'nin Yakalattığı Son Dolandırıcı da Tutuklandı

İZMİR'de kendilerini polis yada savcı olarak tanıtıp onlarca vatandaşın paralarını alan dolandırıcılardan 4'ü, aynı yöntemi uygulamaya kalkıştıkları 68 yaşındaki Sadiye Y.'nin polisle işbirliği yapmasıyla yakalandı.

İZMİR'de kendilerini polis yada savcı olarak tanıtıp onlarca vatandaşın paralarını alan dolandırıcılardan 4'ü, aynı yöntemi uygulamaya kalkıştıkları 68 yaşındaki Sadiye Y.'nin polisle işbirliği yapmasıyla yakalandı. Sadiye Y.'nin altın diye poşet içerisine çatal koyarak kandırdığı 4 dolandırıcıdan sonuncusu olan M.A. da diğerleri gibi tutuklandı.

Karabağlar ilçesinde oturan Sadiye Y.'yi ilk olarak geçen 29 Temmuz'da arayıp, polis olduklarını söyleyen dolandırıcılar, adına, kuyumculuk işleri yapılan bir şirket kurulduğu, sonrasında suç işlendiği, bu yüzden elindeki altınları inceleyip, zarar görmesini önleyecekleri yalanıyla dolandırmak istedi. Dolandırıcıların niyetini anlayan Sadiye Y., evinde altın ve eşinin emekli maaşının bulunduğunu söyleyerek, dolandırıcıların kendisine inanmalarını sağladı. Evde bulunan kızına polisi aramasını söyleyen Sadiye Y. önlem alınmasını istedi. Aynı gün eve gelen dolandırıcı İ.E.'yi, içine altın yerine metal çatal koyduğu poşeti verdikten sora polise suçüstü yakalattı. 15 Ağustos'ta bir kez daha Sadiye Y.'yi arayan dolandırıcılar, kadında olduğunu düşündükleri altını almak için ikinci kez girişimde bulundu. İnanmış görünen Sadiye Y. yine altınları almaya gelen D.D.'yi polise yakalattı. Sadiye Y.'yi üçüncü kez arayan şebeke üyeleri, altınlara ulaşmak adına farklı bir senaryoyla, kendi ekiplerindeki kişinin FETÖ'cü olduğunu, gidip polise şikayetçi olmasını, altınları alınca da kendilerini tekrar aramalarını istedi. Şebekenin altınların peşini bırakmayıp sürekli aramaları üzerine Sadiye Y., bir kez daha dolandırıcılarla buluşmayı kabul etti. Geçen 23 Ağustos'ta eve gelen üçüncü dolandırıcı M.M.Ü. de polis tarafından yakalandı. Bu üç dolandırıcı, farklı zamanlarda sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

SONUNCU DA TUTUKLANDI

Üç arkadaşlarının tutuklanmasına rağmen altınları alma hırsına kapılıp, vazgeçmeyen şebeke üyeleri, 4'üncü kez harekete geçti. Son olarak geçen 27 Ağustos'ta aynı senaryo üzerinden bir kez daha Sadiye Y. ile buluşan dolandırıcılardan M.A. da yakalandı. Sadiye Y.'nin yakalattığı 4'üncü dolandırıcı olan M.A., tutuklandı. M.A.'nın 7 ayrı dolandırıcılık ve bir de uyuşturucu satın almak suçundan poliste kaydının bulunduğu, yoklama kaçağı olarak da arandığı anlaşıldı.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karabağlar İzmir 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title