Haberler

Ruhsatlar Yenilendi

Beykoz Belediyesi Orman Katliamı Yaptığı Gerekçesiyle Geçtiğimiz Yıl Yıkım Kararı Aldığı Acaristanbul'un Yapı Ruhsatlarını Yeniledi. Acar İnşaat'ın İtirazı Üzerine İstanbul 4. İdare Mahkemesi Yıkım Kararının Yürütmesini Durdurmuştu.

Beykoz Belediyesi orman katliamı yaptığı gerekçesiyle geçtiğimiz yıl yıkım kararı aldığı Acaristanbul’un yapı ruhsatlarını yeniledi. Acar İnşaat’ın itirazı üzerine İstanbul 4. İdare Mahkemesi yıkım kararının yürütmesini durdurmuştu.

ESKİ Çevre Bakanı Osman Pepe ile İsmet Acar’ı karşı karşıya getiren Acaristanbul’un yapı ruhsatları yenilendi. Beykoz Belediyesi daha önce orman katliamı yapıldığı iddiasıyla 13 Mart 2007’de yıkım kararı verdiği 144 villa için, yerel mahkeme kararına itiraz hakkını kullanmadı. Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda İsmet Acar’ın talebiyle 26 Mart 2008’de ruhsatların yenilendiğini açıkladı.

Geçen yıl Beykoz Belediye Encümeni çekişmeli oylama sonucunda villalar için yıkım kararı almış ve bunun üzerine Acar İnşaat, İdare Mahkemesi’ne alınan yıkım kararı için itiraz etmişti. İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Acaristanbul için verilen yıkım kararı ile ilgili olarak yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu karar, hem Acarları hem de yıkım sonrasında tazminat davalarıyla karşı karşıya kalacağını düşünen ama bakanlığın ısrarı ile yıkım kararı alan Beykoz Belediyesi’ni rahatlattı. Mahkeme, daha sonra karar vererek belediyenin verdiği para cezalarını da kaldırdı.

Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül de şu açıklamayı yaptı: "Orman Bakanlığı aleyhine arsa sahiplerince açılan kesin izin istemiyle ilgili davada da İstanbul İdare Mahkemesi tarafından, 26.12.2007’de kesin izin istemine gerek olmadığı yönünde kararın çıkması, 26.12.2007’de ruhsat iptaline ilişkin verilen kararların mahkeme tarafından ortadan kaldırılması, İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin vermiş olduğu karara binaen arsa sahiplerinin tarafımıza resmi talepte bulunması dolayısıyla 26.03.2008 tarihinde yapı ruhsatları yenilenmiştir."

Encümeni’nin yıkım kararı vermesi durumunda iptal davası açmasına kesin gözüyle bakılan İsmet Acar, yıkılan inşaatlardan doğacak maddi zararı belediyeden tazmin edeceğini söylemişti. Belediye üzerinde siyasi baskı olup olmadığı tartışması sürerken, Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, geçtiğimiz yıl, Danıştay 6. Dairesi’nin kararının neticelenmediğine dikkat çekerek, "Bu kararın neticelenmesine kadar, dosya İmar Müdürlüğü’ne iade edilmiştir. Danıştay’ın yürütmenin durdurulmasına ilişkin temyiz kararını bekliyoruz" demişti.

Danıştay bekleniyor

İsmet Acar, yerel mahkemenin aldığı kararın Orman İdaresi’nce Danıştay’a temyize götürüldüğüne işaret ederek, "Danıştay aşaması tamamlandığında inşaata başlanacaktır. Belediyeden aldığımız yeni izinle istersek başlayabiliriz ama bir daha sorunla karşılaşmak istemiyoruz" dedi.

Bakan: Yargıyı bekleyeceğiz

Gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Veysel Eroğlu, "Yargıya saygılıyız, kararı bekleyeceğiz" yanıtını verdi. Belediyenin ruhsat vermesini nasıl karşıladığının sorulması üzerine Eroğlu, "Kendi takdirleri. Kanaatimiz, yargı süreci devam edecek. Zaten yönetmelikler ve hükümler çok açık" diye konuştu.

’Kendim yıkarım’ demişti

İSMET Acar, villaların yıkılması gündeme geldiği günlerde "Biz inşaatlara ruhsat alıp, başladık. Yıkım kesinlikle söz konusu olamaz. Acarİstanbul’un yıkımı halinde yıkanların bunu ödemesi gerekiyor. Eğer yargı kararıyla yıkmam gerekiyorsa, kimseye bırakmam, ben yıkarım" demişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title