Haberler

Ruanda'da olumsuz hava koşulları sonucu 49 kişi hayatını kaybetti

Güncelleme:

Doğu Afrika ülkesi Ruanda'da son iki ayda yaşanan sel, toprak kayması ve yıldırım çarpması gibi olaylar nedeniyle 49 kişi hayatını kaybetti, 79 kişi yaralandı. Evler, köprüler, okullar, yollar ve tarım arazileri de hasar gördü.

Doğu Afrika ülkesi Ruanda'da olumsuz hava koşullarının yol açtığı sel, toprak kayması ve yıldırım çarpması gibi olaylar nedeniyle iki ayda 49 kişinin yaşamını yitirdiği, 79 kişinin yaralandığı bildirildi.

Ruanda Acil Durum Yönetimi Bakanı Albert Murasira, basına yaptığı açıklamada, ülkedeki olumsuz hava koşullarına dikkati çekti.

Murasira, son iki ayda olumsuz hava koşullarının neden olduğu sel, toprak kayması ve yıldırım çarpması gibi olaylar yüzünden 49 kişinin hayatını kaybettiğini, 79 kişinin yaralandığını açıkladı.

Yaklaşık 5 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirten Murasira, ev, köprü, okul, yollar ve tarım arazilerinin hasar gördüğü bilgisini paylaştı.

Ruanda Meteoroloji Ajansı, şiddetli yağışların gelecek hafta da süreceği uyarısında bulundu.

Geçen yıl mayıs ayında Ruanda'nın batısı ve kuzeyindeki sel ve toprak kaymalarında 135 kişi hayatını kaybetmişti.

Doğu Afrika ülkelerinden Ruanda'nın haricinde Kenya, Tanzanya, Burundi ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti gibi ülkeler de şiddetli yağışların yol açtığı sellerden olumsuz etkileniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Yıldırım Çarpması Afrika Çevre Doğal Afetler Yaşam Dünya Güncel Haberler

Fenerbahçe başkanlık seçiminde oy sayımı başladı

Fenerbahçe başkanlık seçiminde oy sayımı başladı

Ünlü dondurma markası külahtan para almaya başladı

Ünlü dondurma markası külahtan para almaya başladı

Cemal Enginyurt'tan Bakan Şimşek'e videolu öneri: Güneş'ten vergi almayı düşünüyor musun?

Cemal Enginyurt'tan Bakan Şimşek'e videolu öneri: Güneş'ten vergi almayı düşünüyor musun?

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! 10 Haziran Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 10 Haziran burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 9 Haziran günün maçları nereden izlenir? Fenerbahçe başkanı kim oldu? Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Sandıklar açılıyor Fenerbahçe başkanlık seçimlerinde oy sayımı ne zaman başlayacak? Oylar saat kaçta sayılacak? Fenerbahçe oy verme işlemi saat kaçta bitiyor? Sandıklar saat kaçta açılacak? Merve Dizdar evleniyor mu? Merve Dizdar evlendi mi, kiminle evleniyor? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 9 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! YKS 2024 Sosyal Bilimler çıkmış sorular yayınlandı mı? AYT Sosyal Bilimler SORU-CEVAPLARI açıklandı mı? YKS 2024 Türk Dili ve Edebiyatı çıkmış sorular yayınlandı mı? AYT Türk Dili ve Edebiyatı SORU-CEVAPLARI açıklandı mı?
Elazığ Maden'deki evlerin yıkım kararı AK Partili vekille belediye başkanını karşı karşıya getirdi

Elazığ Maden'deki evlerin yıkım kararı AK Partili vekille belediye başkanını karşı karşıya getirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title