Haberler

Reyhanlı'da Suriyeli Öğrencilerden Şiir ve Kaside Dinletisi

Güncelleme:

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriyelilerin eğitim gördüğü Ata Lise Geçici Eğitim Merkezi, vatan, gurbet ve özgürlükle ilgili şiir ve kaside dinletisi sundu.

Suriyeli öğrencilerden şiir ve kaside dinletisi

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde Suriyelilerin eğitim gördüğü Ataa Lise Geçici Eğitim Merkezi öğrencileri vatan, gurbet ve özgürlükle ilgili şiir ve kaside dinletisi sundu.

Yeni Mahalledeki geçici eğitim merkezinde düzenlenen şiir ve kaside dinletisinde konuşan Koordinatör Müdür Orhan Turan, Milli Eğitim Bakanlığı, AFAD ve UNİCEF tarafından yaptırılan prefabrik geçici eğitim merkezinde lise çağında 650 öğrencinin eğitim gördüğünü ve 32 öğretmenin görev aldığını söyledi. Turan, Suriyeli öğrencilere verilen eğitim ve öğretimle mezun olanlardan yüzde 85'inin Türkiye'de çeşitli üniversitelerde eğitime başladıklarını bununla da gurur duyduklarını belirtti.

Geçici Eğitim Merkezi Müdürü Suriyeli Muhammed Omar ise, "Türkiye'de bulunduğumuz sürede bizlere yakınlık ve kardeşlik sevgisi veren ve her zaman yardım elini uzatan Türk halkına ve Devletine teşekkür ediyorum" dedi.

Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hacı Nuri Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Arslan, Reyhanlı Eski Belediye Başkanı Mahmut Ekmen ve Suriyelilerin katıldığı etkinlikte konuşmaların ardından öğrenciler vatan, gurbet, özgürlük üzerine şiir ve kaside okudular.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orhan Turan Reyhanlı Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title