Haberler

Putin: Çin'in Ukrayna Krizinin Siyasi Çözümüne İlişkin Tutumu Olumlu

Güncelleme:

Putin, Çin'in Ukrayna krizinin siyasi çözümüne yönelik çabalarını değerlendirerek, Çin'in tutumu hakkında olumlu görüşlerini dile getirdi.

Putin, "Çin'in Ukrayna Krizinin Siyasi Çözümüne İlişkin Tutumu" belgesinde dile getirildiği üzere Çin'in, Ukrayna krizinin kökenlerini ve küresel jeopolitik etkisini net şekilde anladığını söyledi.

MOSKOVA, 15 Mayıs (Xinhua) -- Çin'in Ukrayna krizinin siyasi çözümüne yönelik çabalarını değerlendiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin'in tutumu hakkında olumlu görüşlerini dile getirdi.

Perşembe günü başlayacak iki günlük resmi Çin ziyareti öncesinde Xinhua ile yazılı bir söyleşi yapan Putin, Çin'in Şubat 2023'te yayımladığı 12 maddelik "Çin'in Ukrayna Krizinin Siyasi Çözümüne İlişkin Tutumu" adlı belgede yansıtıldığı üzere Çin'in, Ukrayna krizinin kökenlerini ve küresel jeopolitik etkisini net şekilde anladığını belirtti. Putin, belgede işaret edilen kavram ve önerilerin, Çin'in durumu istikrara kavuşturmaya yönelik samimi arzusunu ortaya koyduğunu ifade etti.

Putin, Ukrayna krizinin barışçıl çözümü için kısa süre önce Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping tarafından önerilen dört ilkenin, bahsi geçen belgeye tam olarak uyduğunu vurguladı.

Putin, "Söz konusu adımlar, "Soğuk Savaş zihniyetini" terk etmemiz, bölünmez güvenliği sağlamamız, uluslararası hukuka ve BM Antlaşması'na saygı göstermemiz ve tüm bunları bir bütün olarak ve birbirleriyle uyumları dahilinde gerçekleştirmemiz gerektiği fikri üzerine inşa ediliyor" ifadesini kullandı.

Devlet başkanı, "Müzakereyi hiçbir zaman reddetmedik. Çatışmanın barışçıl yollarla kapsamlı, sürdürülebilir ve adil çözümünü arıyoruz. Ukrayna konusunda diyaloğa açığız, ancak bu tür müzakereler biz de dahil olmak üzere çatışmaya dahil olan tüm ülkelerin çıkarlarını dikkate almalı" ifadesine yer verdi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Ukrayna Dünya Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title