Haberler

Prizren'de Filistin Meselesi Konulu Konferans Düzenlendi

Güncelleme:

Kosova'nın güneyindeki Prizren şehrinde, Kosova Demokratik Türk Partisi tarafından düzenlenen etkinlikte, Filistin meselesi ele alındı. Konferansa, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve KDTP Genel Başkanı Fikrim Damka, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı ve birçok davetli katıldı. Konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahdettin Engin yer aldı.

Kosova'nın güneyindeki Prizren şehrinde "Geçmişten Günümüze Filistin Meselesi" konulu konferans düzenlendi.

Kosova Demokratik Türk Partisince (KDTP) düzenlenen etkinliğe, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve KDTP Genel Başkanı Fikrim Damka, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, KDTP Milletvekilleri Fidan Brina Jılta ile Enis Kervan'ın yanı sıra ülkede görevli Türk kurum ve kuruluş temsilcileriyle çok sayıda davetli katıldı.

Konferansta Marmara Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahdettin Engin, konuşmacı olarak yer aldı.

Yaklaşık 2 saat süren konferansta tarih boyunca Filistin-İsrail meselesi, Yahudilerin dünyanın çeşitli bölgelerinden Filistin topraklarına göç etmesi, Osmanlı döneminde Filistin toprakları ve Siyonist kongrelerin düzenlenmesi gibi konular ele alındı.

Prof. Dr. Engin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KDTP'nin davetiyle bulunduğu Prizren'de halkın Filistin meselesi konusunda son derece ilgili olduğunu söyledi.

Dünyanın gözü önünde bir katliamın yaşandığını ve bunun gerçek boyutlarıyla anlatılması ve insanlara izah edilmesi gerektiğini belirten Engin, "Biz tarihsel anlamda bunu anlatırken diğer taraftan da Prizrenlilerin bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu ve yaşananlardan üzüntü duyduklarını görmüş olduk. Temennimiz bu katliamların sona ermesi ve Filistin halkının da en azından kendi kaderini tayin edecek bir durumda olmasıdır." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Marmara Üniversitesi Vahdettin Engin Konferans Vahdettin Edebiyat Filistin Priştine Türkiye Prizren Kosova Dış Politika Kültür Sanat Politika Güncel Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title