Haberler

Priştine'de 'Atatürk ve Balkanlarda Türk Varlığı' Konulu Konferans Düzenlendi

Atatürk'ü Anma Haftası çerçevesinde Kosova Priştineliler Derneği, Aydınlar Ocağı, Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi ve Hoca Ahmet Yesevi Vakfı İşbirliği'nde başkent Priştine'de 'Atatürk ve Balkanlarda Türk Varlığı' konulu konferans...

Atatürk'ü Anma Haftası çerçevesinde Kosova Priştineliler Derneği, Aydınlar Ocağı, Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi ve Hoca Ahmet Yesevi Vakfı İşbirliği'nde başkent Priştine'de 'Atatürk ve Balkanlarda Türk Varlığı' konulu konferans düzenlendi.

Konferansta Türkiye'nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova Ticaret Bakanı Yardımcısı Cüneyd Ustaibo, Milletvekili Suzan Nobırda, Türk Polisi, dernek temsilcileri, öğretmenler ve aydınlarımız hazır bulundu. Konferansın açılışını yapan Kosova Priştineliler Derneği Başkanı Sedat Akbay, Kosova'da Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında, Atatürk'ü daha iyi tanıyabilmek, Atatürk'ün kişiliği ve eserleri hakkında daha fazla bilgi edinmek amacıyla Kosova genelinde Türk öğrencilerine Atatürk konulu 600 kitabın dağıtımını başlattıklarını söyledi. Konferansı katılan Türkiye'nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, bu konferansın çok anlamlı bir haftada, çok anlamlı bir zamanda gerçekleştiğini dile getirdi. Büyükelçi Ozan, şöyle dedi:

"Bizim Atatürk'ümüz en güzel Balkanlıydı. Atatürk'ümüzün gönlünde bütün Anadolu'nun, Türklerin yaşadığı bütün coğrafyaların, ama illaki Balkanların özel bir yeri vardı. En çok sevdiği türküler Balkan türküleriydi. Bütün çocukluk anıları Balkanlar'la doluydu; annesi, babası bütün ailesinin geldiği yerdi Balkanlar."

Kosova'daki Türkler'in Atatürk'ün kendilerine emaneti olduğunu belirten Ozan, Buradaki Türklerin, Türk varlığını, Türkçeyi, Atatürk'e olan sevgi ve anavatana olan bağlılığını koruyan bir kitle olduğunu vurguladı.

Konferansı açılışını yapan Prof. Dr. Mustafa Erkal, "Bu toplantı Atatürk ve Balkanlardaki Türkler konusunda bize ışık tutacaktır" dedi. Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Özcan Pehlivanoğlu da, modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Balkanlardan gelen insanların çok önemli rolü olduğunu söyledi. Konferansın devamında 'Atatürk ve Balkanlarda Türk Varlığı' konusunda yaptıkları geniş konuşmalarda Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Başkanı Erdoğan Aslıyüce ve Aydınlar Ocağı Genel Başkanı İbrahim Öztek'te değişik boyutlarda Atatürk ve Balkanlar'da Türklük konusunu ele alarak, katılımcılara bilgilerini aktardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Priştine Rumeli Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title