Haberler

Pompeo: "Türkiye'ye yardım seçeneklerini masaya yatırdık"

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İdlib saldırısı ile ilgili olarak ABD ile Türkiye'nin görüşmelerine devam ettiğini, Türkiye'ye yardım seçeneklerinin masaya yatırıldığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İdlib saldırısı ile ilgili olarak ABD ile Türkiye'nin görüşmelerine devam ettiğini, Türkiye'ye yardım seçeneklerinin masaya yatırıldığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İdlib saldırısı sonrası ABD'nin Türkiye'yle temas halinde olduğunu ve Türkiye'ye yardım seçeneklerinin masaya yatırıldığını belirterek, "NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız. Türk hükümetine taziyelerimizi sunduk. Saldırıyı kınıyoruz. Suriye'nin yanı sıra İran ile Hizbullah, İdlib'e saldırılarını sonlandırmalı. ABD ile Türkiye'yle temas halindeyiz. Türkiye'ye ne gibi bir yardımda bulunabiliriz onun üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Suriye, Rusya, İran ve Hizbullah'ın ülkenin kuzeyinde ateşkesi doğrudan engellediğini belirten Pompeo, "Saldırılara son verilmeli. İnsani yardımlara erişime imkan sağlanmalı. BMGK'nin 2254 sayılı kararına göre bir siyasi çözüm bulunmalı" ifadelerini kullandı.

DESTEK MESAJLARI DEVAM EDİYOR

İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak Suriye'nin İdlib kentinde meydana gelen saldırıda 34 Türk askerinin şehit olmasıyla ilgili İspanyol hükümetinin taziyelerini sundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, İspanya'nın Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu söylediği belirtildi. Estonya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Sven Jurgenson da "İdlib'de görev yapan Türk askerine yönelik saldırıları kınıyoruz. Türkiye'ye desteğimizi tekrarlıyoruz" dedi.

(Serkan Bayar/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Mevlüt Çavuşoğlu Mike Pompeo Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
title