Haberler

Pilotların sarıçam ormanındaki kar sürüşü nefes kesti

Güncelleme:

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bazı araçları kış testlerinden geçiren sürüş eğitmenleri, sarıçam ormanları arasında kar üzerinde ralli deneyimi yaşadı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bazı araçları kış testlerinden geçiren sürüş eğitmenleri, sarıçam ormanları arasında kar üzerinde ralli deneyimi yaşadı.

Otomobillerin tanıtımını yapmak, araçları ve lastikleri kış koşullarında test etmek isteyen bazı otomotiv şirketleri, Kars çevresindeki çeşitli parkurlarda araçlarını deniyor.

Buzla kaplı Çıldır Gölü'ndeki testleri tamamlayıp araçları kar üzerine çıkaran firmalar, testlerin ardından Türkiye'nin dört bir yanından gelecek müşterilerine kar ve buz üzerinde sürüş eğitimi verecek.

Araçlarını Cıbıltepe Kayak Merkezi bölgesindeki sarıçam ormanlarına götüren bir otomotiv şirketi, burada kar üzerinde pilotlarına ralli yaptırdı.

Gösteride 2021 şampiyonu 3 araç yer aldı

Pilotların otomobil sporlarında 2021'de şampiyon olan biri karting olmak üzere 3 araçla çam ormanları arasında karda yaptığı ralli nefes kesti.

Sürüş eğitmeni İbrahim Okyay, AA muhabirine, Sarıkamış'ın muazzam bir yer olduğunu ve 7 yıldır Kars'a gelerek araçları test ettiklerini söyledi.

Sarıkamış'ın dünyanın en önemli kış lokasyonlarından birisi olduğunu ifade eden Okyay, "Biz bir yarış takımıyız, bu sene Türkiye şampiyonalarında pist, off road ile karting olmak üzere 3 şampiyonluk elde ettik ve parkurları domine ettik. Şampiyon 3 otomobilimizle buraya geldik." dedi.

Okyay, kışın araç kullanmanın çok dikkat gerektirdiğini ve sürücülerin bazı teknikleri bilmesi gerektiğini belirterek, "Sürüş eğitimleri veren kurum olduğumuzdan dolayı özellikle kış şartlarında can güvenliği ve otomobil kullanmak çok önemli. Burada bölgenin tanıtımı hem de kış şartlarında can güvenliğimizi sağlayan en önemli etken kış lastikleriyle ilgili çekimler için Sarıkamış'a geldik." diye konuştu.

Sporculardan Murat Nalçakan da ilçenin doğasına hayran kaldıklarını anlatarak, çalışmaları için destek verenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Tragger Kars Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title