Haberler

Phaselis'te Sanat Rüzgarı Esti

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) tarafından 4 yıl aradan sonra bu yıl 6'ncısı düzenlenen Phaselis Sanat Festivali, 2000 yılık geçmişe sahip Phaselis Antik Tiyatrosu'nda başladı.

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) tarafından 4 yıl aradan sonra bu yıl 6'ncısı düzenlenen Phaselis Sanat Festivali, 2000 yılık geçmişe sahip Phaselis Antik Tiyatrosu'nda başladı. Festival, Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde sahneye çıkan, Funda Saltaş, Çiğdem Önol, Esin Talınlı, Zafer Erdaş, Tuncay Kurtoğlu ve Tevfik Rodos'un konseriyle başladı. Tarihi tiyatronun taş basamaklarında 4 yıl aradan sonra yeniden müzik sesi yangılanırken, yüzlerce yerli ve yabancı sanatsever konseri izledi.

Tarihle iç içe verilen klasik müzik ziyafetinde Carmen'den Saraydan Kız Kaçırma'ya, Damdaki Kemancı müzikalinden Anadolu Halk Türkülerine, Meksika müziğinin seçkin eserlerinden Rus halk şarkılarına kadar pek çok eser seslendirildi. Açılış konserini, KETAV Başkanı Mustafa Çalık, Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Gül, Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen de izledi.

İLGİDEN MEMNUN KALDIK

Gecede konuşan KETAV Başkanı Mustafa Çalık, Açıkçası tereddütlerim vardı. Festivalin ilgi görmemesinden korkuyordum. Ama burada gördüğüm ambiyans içimi rahatlattı. Demek ki insanlar bu tür sanat etkinliklerini özlemiş. Yabancı misafirlerimizin de bu denli ilgi ve beğenisini çekmiş olmak bizleri son derece memnun etti. Önümüzdeki yıllarda da inşallah bu etkinliklerimizi devam ettirmeyi planlıyoruz dedi.

TANITIM YAPMAK İSTİYORLARSA SANAT FESTİVALLERİ DÜZENLESİNLER

Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Funda Saltaş, Çiğdem Önol ve Esin Talınlı'dan oluşan '3 Soprano' ile Zafer Erdaş, Tuncay Kurtoğlu ve Tevfik Rodos'tan oluşan '3 Bas' ekibi ise konserin beklenenden daha fazla ilgi gördüğünü söyledi. Grup üyeleri sanat etkinliklerinin tanıtım için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Bu festivalden daha büyük tanıtım olamaz. Daha çok önem verilmeli diye konuştular.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Çalık Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title