Haberler

Payas'ta Fıat Bayisi Törenle Hizmete Açıldı

Hatay'ın Dörtyol İlçesine Bağlı Payas Beldesinde Açılan Günay Otomotiv Fiat Bayisi, Törenle Hizmete Girdi.

Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas beldesinde açılan Günay Otomotiv Fiat Bayisi, törenle hizmete girdi.

Açılış töreninde konuşan Tofaş CEO'su Ali Pandır, Türkiye'de son 2 yıl içerisinde 1.2 milyar dolar yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Pandır, ''Tofaş Fiat, 39 yıldır Türk otomotiv sanayine hizmet veriyor. Son 2 yıldaki yatırımlarımız ise 1.2 milyar dolara ulaştı. Bu yatırımlarımızı pazara üst üste sunduğumuz ticari araçlarla ve otomobillerle süslüyoruz. Piyasaya girdiği 2000 yılından bu yana segmentinin lideri olan Doblo ile mühendisliğini ve gelişimini kendimizin geliştirdiği Linea'yı Avrupa'ya ihraç

ediyoruz. Şimdi de otomotiv sanayi için bir dönüm noktası olan Mini Cargo projemizin üretimine başladık. Bu projede, dünyada ilk defa bu boyda ve konseptte bir ticari aracı biz geliştirdik" diye konuştu.

Açılış sonrası basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Pandır, Türkiye'nin Kuzey Irak'a yapmayı planladığı sınır ötesi operasyon nedeniyle artan petrol fiyatlatlarının otomotiv sektörünü etkilemeyeceğini söyledi. Pandır, şu ana kadar yaşanan artışların korkutucu boyutlarda olmadığını ve piyasayı derin bir şekilde etkilemeyeceğini sözlerine ekledi.

(AS-ERN-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title