Haberler

Pamukkale Değil, Altınkale

Sivas’ta Sıcak Çermik bölgesinde yer alan ve Pamukkale Travertenlerini andıran sarı renkteki yer görenlerin ilgisini çekiyor.

Sivas'ta Sıcak Çermik bölgesinde yer alan ve Pamukkale Travertenlerini andıran sarı renkteki yer görenlerin ilgisini çekiyor.

İl merkezine yaklaşık uzaklığı 31 kilometre olan Sıcak Çermik bölgesinde, Maden Tetkik ve Arama Tesisleri (MTA) içerisinde bulunan sarı renkteki doğal oluşum, Denizli'deki Pamukkale Travertenlerine benzerliği ile dikkat çekiyor. Yer altından doğal yollarla çıkan; sodyumlu, sülfatlı, hidrokarbonatlı, magnezyumlu ve karbonatlı bileşime sahip olan suyun sürekli akarak bu yapıyı oluşturduğu zannediliyor. Ortalama sıcaklığı 45-48 derece arasında değişen su, romatizmal, sinirsel ve adale rahatsızlıkları, kadın, deri ve böbrek hastalıklarına iyi geliyor. Florür içeren suya rahatsızlığı olan vatandaşlar ayaklarını sokarak hem hastalığına şifa arıyor hem de oluşan doğal ortamın güzelliğinde bol bol fotoğraf çekiliyor. Vatandaşlar 'Altınkale' olarak adlandırılan bölgenin turizme kazandırılmasını istiyor.

Bölgeyi ziyaret eden Büşra Topal romatizma hastalığının olduğunu söyleyerek, "Şifalı 'sudur' dediler. Geldik bizde. Suyun sıcaklı 45-48 derece arasındadır. Güzel, şifalı bir sudur. Sıcak iyi geliyor bacaklarıma. O yüzden her sene geliyorum buraya. Pamukkale Travertenlerine benzetiyoruz, görünüm olarak da çok güzel duruyor. Gelip fotoğraf falan çekiliyoruz. Ayaklarımızı suya sokuyoruz" dedi.

Bölgenin çok güzel bir yer olduğunu ve turizme kazandırılması gerektiğini anlatan Osman Topal da, "Her sene geldiğimiz bir yer. Gelip görülmesi gereken yerler. Pamukkale Travertenlerinden de bir farkı yok. Çok güzel buluyoruz. Şifalı sudur. Bazı hastalıklara çok iyi geldiğini biliyoruz. Zamanla oluşumundan dolayı görsel zenginliğinde güzel. Su aktıkça Pamukkale Travertenleri gibi iz bırakıyor" şeklinde konuştu. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Pamukkale Denizli Çermik Sivas Güncel Haberler

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Bakmadan Geçme

FA Cup Finali hangi kanalda? FA Cup Manchester City - Manchester United maçı nereden izlenir? Bridgerton 3. sezon 2. kısım ne zaman? Bridgerton 3. sezon 2. kısım hangi tarihte yayınlanacak? Trendyol Express Pazar günü çalışıyor mu? Trendyol Express Pazar günü dağıtım yapıyor mu, açık mı 2024? Pril boykot mu? Pril İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Pril Türk malı mı, sahibi kim? Aras Kargo Cumartesi çalışıyor mu? Aras Kargo Cumartesi günü dağıtım yapıyor mu, kargo kabul ediyor mu 2024? Elazığspor - Orduspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Elazığspor - Orduspor maçı nereden izlenir? Bingo boykot mu? Bingo İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Bingo Türk malı mı, sahibi kim? Osman Beşel olayı ne? Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel neden darp edildi? Osman Beşel kimdir? Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel hangi partiden seçildi? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 25 MAYIS 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 25 Mayıs hangi burç? 25 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 25 Mayıs tarihi hangi burç olur? 25 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Mayıs dün gece deprem mi oldu?
Belediyenin harabe fırınında sağlıksız ekmek üretimi! Kapısına kilit vuruldu

Belediyenin harabe fırınında sağlıksız ekmek üretimi! Kapısına kilit vuruldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title