Haberler

Özgür Özel: "İlk Ziyaretimi Genel Başkan Olarak Mazbatayı Aldığım Gün Hatay'a Gerçekleştireceğim. Özgür Özel İçin Soma Neyse Hatay Bundan Sonra Odur.

Güncelleme:

CHP Grup Başkanı ve CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, CHP Hatay İl Başkanlığı'ni ziyaretinde; “İlk ziyaretimi genel başkan olarak mazbatayı aldığım gün Hatay’a gerçekleştireceğim. Devamında Hatay ayağa kalkana kadar, Hatay’da artık herkes ‘Hatay, geride bırakılmıyor. Hatay, görmesi gereken ilgiyi gördü. Hatay’da hayat normale döndü’ diyene kadar ilk genel başkanımız Atatürk’ün sözünü, CHP’nin 4 Kasım’da nasip olursa seçilmiş son genel başkanı olarak sürekli tekrar edeceğim: ‘Bundan sonra Hatay, benim meselemdir’. Kendi memleketimdeki Soma maden kazasından sonra Soma’nın, Türkiye’deki madenler, Türkiye’deki iş kazaları meselesini nasıl yıllarca Soma’yı gündemde tuttuysak buradan CHP Genel Başkan adayı olarak söz veriyorum. Özgür Özel için Soma neyse Hatay bundan sonra odur. Söz veriyorum” dedi.

Kamera: DURSUN ALKAYA

CHP Grup Başkanı ve CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, CHP Hatay İl Başkanlığı'ni ziyaretinde; "İlk ziyaretimi genel başkan olarak mazbatayı aldığım gün Hatay'a gerçekleştireceğim. Devamında Hatay ayağa kalkana kadar, Hatay'da artık herkes 'Hatay, geride bırakılmıyor. Hatay, görmesi gereken ilgiyi gördü. Hatay'da hayat normale döndü' diyene kadar ilk genel başkanımız Atatürk'ün sözünü, CHP'nin 4 Kasım'da nasip olursa seçilmiş son genel başkanı olarak sürekli tekrar edeceğim: 'Bundan sonra Hatay, benim meselemdir'. Kendi memleketimdeki Soma maden kazasından sonra Soma'nın, Türkiye'deki madenler, Türkiye'deki iş kazaları meselesini nasıl yıllarca Soma'yı gündemde tuttuysak buradan CHP Genel Başkan adayı olarak söz veriyorum. Özgür Özel için Soma neyse Hatay bundan sonra odur. Söz veriyorum" dedi.

CHP Grup Başkanı ve CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, bugün partisinin Hatay İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Çadırların önünde konuşan Özel, şunları söyledi:

"Hatay, bu depremdeki her iki kayıptan bir tanesini verdi. Depremin olduğu günlerde Hatay'a geldiğimde Hataylıların en önemli söyledikleri şey şuydu. 'Bizi geriye bırakıyorlar. Deprem en büyük hasarı Hatay'da bıraktı. Hatay'ın sesini duyurun' diyorlardı. Bugün gelinen noktada da Hatay'ın daha yıkılmamış binaların, kaldırılmamış enkazların ve henüz daha neyin ne olduğu bilinmeyen 'Evler nereye yapılacak' bu konudaki belirsizliklerin Hataylıları rahatsız ettiği, belli şüphelerin şehirde kulaktan kulağa duyulduğu, bu kadar büyük bir acıdan bile birilerinin rant çıkarmak ve insanları haklarından mahrum edecek planlar içinde olduklarına ilişkin endişeler sürekli dile getiriliyor. Bütün Türkiye görsün ki büyük deprem Hatay'ı yerle bir etti ve Hatay'ın sorunları bitmedi, dağ gibi duruyor.

"HATAY'I GÜNDEMDE TUTMAK HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR"

Durumla ilgili bilgi almak için buraya gelmeden önce Büyükşehir Belediye Başkanımızın yanındaydım. Belediye başkanlarımızdan, ilçe örgütlerimizden aldığımız bilgiler, onların bölgedeki tespitleri, Hatay'da yapılacak çok iş olduğu ve bir dakika bile dikkatlerin Hatay'ın üzerinden çekilmemesi gereğidir. Bu büyük depremde hem arama kurtarma faaliyetleri noktasında ilk başlardaki büyük zafiyet, koordinasyonsuzluk ve ardından yaşananlar Hatay'da derin yaralar açtı. Hatay çok büyük nitelikli göç verdi. Hatay, herhangi bir şehir değildir. Hatay, her şeyden önce Atatürk'ün emanetidir. Hatay, Atatürk'ün tanımlamasıyla 'Benim meselemdir' dediği kendi meselesidir. Atatürk'ün emanet ettiği bu şehri tarihi dokusuna sahip çıkarak, şehrin kültürel yapısını koruyarak ayağa kaldırmak, bu şehrin kutsal dinler açısından anlamını muhafaza ederek, bu şehrin yan yana, birlikte yaşama kültürünü koruyarak, bu şehrin demografisine müdahale edilmesine izin verilmeksizin Hatay'ı gündemde tutmak hepimizin boynunun borcudur.

"O SALONA 41 İL BAŞKANIYLA GİRSEM 81 İL BAŞKANIYLA ÇIKACAĞIM"

CHP Genel Başkan Adayı sıfatıyla şunu söylüyorum. 4-5 Kasım'da bir kurultay yapacağız. Bu kurultaydan emin olun ki gençleşerek, birleşerek, güçlenerek, inancımızı arttırarak, üzerimizdeki ölü toprağını silkerek, geleceğe umutla bakarak bu kurultay salonundan birlik ve beraberlik içinde, bir kişiyi kaybetmeden, Genel Başkanımıza gerekli saygıyı ve vefayı göstermiş ve gösterecek olarak hep bir arada çıkacağız. O salona 41 il başkanıyla girsem 81 il başkanıyla çıkacağım. O salondan bin 200 seçilmiş delegemizle el ele, omuz omuza çıkacağım.

"ÖZGÜR ÖZEL İÇİN SOMA NEYSE HATAY BUNDAN SONRA ODUR"

İlk ziyaretimi genel başkan olarak mazbatayı aldığım gün Hatay'a gerçekleştireceğim. Söz veriyorum. Devamında Hatay ayağa kalkana kadar, Hatay'da artık herkes 'Hatay, geride bırakılmıyor. Hatay, görmesi gereken ilgiyi gördü. Hatay'da hayat normale döndü' diyene kadar ilk genel başkanımız Atatürk'ün sözünü, CHP'nin 4 Kasım'da nasip olursa seçilmiş son genel başkanı olarak sürekli tekrar edeceğim: 'Bundan sonra Hatay, benim meselemdir'. Söz veriyorum. Bir ülkenin ana muhalefet partisi lideri, bir meseleyi kendi meselesi yaparsa, o konunun üstünde durursa onu gündemden düşürmemeye karar verirse ülke, o şehri görmezden gelemez. Ben hangi konuda çalışırsam çalışayım, özellikle kendi memleketimdeki Soma maden kazasından sonra Soma'nın, Türkiye'deki madenler, Türkiye'deki iş kazaları meselesini nasıl yıllarca Soma'yı gündemde tuttuysak buradan CHP Genel Başkan Adayı olarak söz veriyorum. Özgür Özel için Soma neyse Hatay bundan sonra odur. Söz veriyorum. Hatay, sıcak siyaset için henüz Hatay'da bunları konuşmak için daha erken. Hatay'da Hatay'ı, Hatay'ın acılarını konuşmak, Hatay'ı gündemde tutmak kritiktir. Bugün kongreyi kazanmak için partinin yarınını sıkıntıya sokacak sözü, söylemi kimse bizden beklemesin. Biz barışçıyız. Biz bütünleşmeden yanayız. Biz itmekten, kakmaktan, baba evini yıkıp yakmaktan yana değiliz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Özgür Özel Türkiye Hatay Soma Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title