Haberler

Oluç: Antalya'da Katılım Yüksek

Hdp Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya milletvekili adayı Saruhan Oluç, kentte oy verme işleminin sakin bir şekilde ve olaysız devam ettiğini belirterek, kentte seçime katılımın yüksek olduğunu söyledi.

Hdp Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya milletvekili adayı Saruhan Oluç, kentte oy verme işleminin sakin bir şekilde ve olaysız devam ettiğini belirterek, kentte seçime katılımın yüksek olduğunu söyledi. HDP Antalya 1'inci sıra milletvekili adayı Oluç, Antalya'da seçimlerin genel anlamda sakin geçtiğini söyledi. Fakat, sahte kimlikle oy kullanmak, Suriyelilere oy kullandırılması gibi küçük olarak değerlendirdiği usulsüzlüklerle karşılaştıklarını kaydeden Oluç, 'Bu şekilde de sonuçlanmasını arzuluyoruz. İnşallah sayımda da çıkmaz ve Türkiye'nin hak ettiği demokratik sonucu hep birlikte yaşarız" dedi. Seçimlere ilginin katılım açısından yüksek olduğunu dile getiren Oluç, özellikle sabah saatlerinde Antalya'da oyların büyük bir bölümünün kullanıldığını aktardı. Oyunu Antalya'da Kürt nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Kepez'de kullanan Oluç, 'Çok gerilimli bir kampanya oldu. Herkes iradesini bir şekilde yansıtmak isteyecektir. Yüksek katılımlı bir seçim daha demokratik sonucun ortaya çıkmasana da yol açacaktır" diye konuştu. Bununla birlikte kullanılan oyun da güvenliğinin sağlanmasının ayrıca önemli olduğunu aktaran Oluç, parti olarak her sandıkta müşahitleri ve ayrıca okul sorumlularının bulunduğunu aktardı. Ama endişeyi sayımı yapılan oylarının bilgisayara geçirilmesi sırasında taşıdıklarını aktaran Saruhan Oluç, 'Buna dair de önlemleri aldık. Sistemimizi kurduk. Islak imzalı tutanaklarla sandık sonuçlarını karşılaştıracağız ve herhangi bir uyumsuzluk gördüğümüz anda itirazlarımızı yapacağız" dedi. Antalya'da çok iyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini ve kentte de ilgiyle karşılandığını aktaran Oluç, bunun karşılığını hem Antalya hem de Türkiye çapında alacaklarına inandıklarını dile getirdi. Partisinin barajı aşması durumunda Türkiye'de olduğu gibi Antalya'da da bu akşama ilişkin herhangi bir kutlamanın olmayacağını dile getiren Oluç, 'Eğer kutlama yapmak gerekecek bir durum varsa sonra. Bugün işimizin başından ayrılmayacağız" dedi. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Oluç, seçim sonuçlarının seçim bölgesi Antalya'dan takip edeceğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Saruhan Oluç Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title