Haberler

Niğde Üniversitesi Ulukışla MYO'da Yas Tutuluyor

Güncelleme:

Kayseri'de 11 kişinin öldüğü, 31 kişinin de yaralandığı trafik kazasında 5 öğrencisini kaybeden NÜ Ulukışla Meslek Yüksekokulunda üzüntü yaşanıyor.

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde 11 kişinin öldüğü, 31 kişinin de yaralandığı trafik kazasında 5 öğrencisini kaybeden Niğde Üniversitesi (NÜ) Ulukışla Meslek Yüksekokulunda (MYO) üzüntü hakim.

Okul arkadaşları Mehmet Tosun, Altay Bahadır Utar, Melike Velioğlu, Ecenur Kılıç ve Çiğdem Gürbüzoğlu'nu kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan öğrenciler derslere girmediği için, Ulukışla MYO'da haftanın ilk günü sınıflar boş kaldı.

Öğrencilerin acısını paylaşmak ve onlara destek olmak için Ulukışla MYO'ya gelen NÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp, MYO Müdürü Prof. Dr. Faruk Aral ve öğretim üyeleriyle taziyeleri kabul etti.

Prof. Dr. Aral, okulda herkesin yasta olduğunu söyledi. Konuşmakta zorlanan Aral, "Birebir beraber olduğumuz, sevinç ve üzüntülerini paylaştığımız öğrencilerimizdi. Her birinin her anı gözümüzün önünden gitmiyor. Büyük üzüntü içerisindeyiz" dedi.

- "Geziye gitmekten son anda vazgeçtim"

Çevre Temizlik Hizmetleri Bölümü 1. sınıf öğrencisi Mühibe Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Finallerden önce sadece biraz moral olması için öğrenciler arasında düzenlenen bir geziydi. Geziye gitmekten son anda vazgeçtim. Koltuğa dahi oturmuştum, otobüsten son dakika indim. Keşke ben de gitseydim. Onlar, benim zor zamanlarımda hep yanımda oldu, öyle bir zamanda ben yanlarında olamadım" diye konuştu.

Sınıf arkadaşlarından Altay'ın kazada yaşamını yitirdiğini hatırlatan Küçük, "Evin tek erkek çocuğuydu. Şu an ailesi ne durumda tahmin bile edemiyorum. Sınıfta en yakın arkadaşımdı, kardeşim gibiydi. Sınıfımdan dört arkadaşım da kazada yaralandı" dedi.

Kazanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Küçük, "Gelecekte öyle güzel yaşayacak günleri vardı ki söndü. Mekanları cennet olsun. Çok kişinin canı yandı, bütün ailelere sabır, yaralı arkadaşlarıma ise acil şifa diliyorum" ifadesini kullandı.

Erciyes Kayak Merkezi'nden dönen Niğde Üniversitesi öğrencilerini taşıyan Durmuş Ozan'ın kullandığı 51 AR 105 plakalı midibüs, Hacılar ilçesi Erenler Caddesi'nde kontrolden çıkarak yol kenarındaki bir evin duvarına çarpıp, bahçesine girmişti. Arkadan gelen Adem Akpınar yönetimindeki 51 HU 762 plakalı minibüs de yaralılar ile onlara müdahale eden sağlık görevlileri ve vatandaşlara çarpmıştı. Kazada, 11 kişi ölmüş, 31 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Niğde Üniversitesi Ulukışla Hacılar Kayseri Politika Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Bakmadan Geçme

LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title