Haberler

Norveç Türk Dernekleri Federasyonu Çalıştayı Yapıldı

Güncelleme:

Norveç Türk Dernekleri Federasyonu, çalıştay programlarının ikincisini gerçekleştirdi.

Norveç Türk Dernekleri Federasyonu, çalıştay programlarının ikincisini gerçekleştirdi.

İlki 2 Mart 2014'te yapılan çalıştayın ikincisi Oslo'daki Moss Türk İslam Birliğinde düzenlendi.

Federasyon Başkanı Hatice Elmacıoğlu başkanlığındaki toplantıya federasyon bünyesinde faaliyet gösteren çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katıldı.

Başkan Hatice Elmacıoğlu, çalıştaydaki konuşmasında, "Norveç'te bulunan Türk vatandaşlarının neredeyse yarısını temsil gücümüz var. Özellikle gençlerimizi kazanmak açısından yüksek eğitime teşvik ve kültür faaliyetlerine devam edeceğiz. Asıl olan derneklerin federasyon çalışmalarına teveccüh göstermeleri. Bu sene Ermeni meselesi ve yüksek eğitimi teşvik konularında iki program gerçekleştirdik. Bu gibi faaliyetlerin sayısının artırılması için ve gençleri seminerci olarak daha ön plana çıkarmaya gayret edeceğiz" dedi.

Çalıştaya katılan temsilciler görüş ve önerilerini dile getirirken, federasyonun Türk toplumu açısından işlevi ve önemi değerlendirilerek sivil toplum kurumları arasında daha sıkı çalışma kararı alındı. - Norveç

Kaynak: AA / Güncel

Norveç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title