Haberler

Niksarlılar Teröre Tepki İçin Yürüdü

İstanbul Beşiktaş’ta yaşanan hain terör saldırısı sonrası Tokat’ın Niksar ilçesinde yüzlerce vatandaş “teröre karşı lanet” yürüyüşü gerçekleştirdi.

İstanbul Beşiktaş'ta yaşanan hain terör saldırısı sonrası Tokat'ın Niksar ilçesinde yüzlerce vatandaş "teröre karşı lanet" yürüyüşü gerçekleştirdi.

İstanbul'da yaşanan terör saldırısında 36'sı polis toplam 44 kişinin şehit olmasının ardından Niksar'da teröre lanet yürüyüşü düzenlendi. Otogar Meydanı'nda başlayan yürüyüşe vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile katılarak destek verdi. "Vatan sana canım feda", "Polise uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan atan vatandaşlar İlçe Polis Karakolu binası önünde durarak slogan attı. İstiklal Marşı okuyarak dua eden vatandaşlardan bazıları nöbet tutan polislere sarılarak onlara destek oldu.

Belediye önünde son bulan yürüyüşün ardından burada kalabalığa hitaben bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya bu vatan için kanlarını feda eden tüm şehitlere rahmet dileyerek, "Bu vatanın verecek bir karış toprağı yoktur. 1071'den bu güne kadar her karış toprağımızı canları ve kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimizin hatıraları önünde bir kez daha eğiliyorum. Binlerce canımızı bu terör illetine kurban verdik, onun için terör belasına kim bulaşmışsa, kim bunu yapıyorsa, kim masum insanlarımızın günahsız insanlarımızın kanına giriyorsa amaçsız, fakatsız, lakinsiz şekilde terör belasına lanet etmemiz lazım. Teröre hiçbir şekilde müsaade etmememiz lazım, çünkü terörle hiçbir yere varılamaz. Terörle hiç kimse bir amaca varacağını zannetmesin, terörle hiçbir devlet kurulamaz o devlet haydut devleti olur" dedi.

Kaymakam Kapankaya konuşmasını, "Birliğime dirliğimize kastedecek olan her hain, sizin çelik gibi sinenizi bulacaktır. Polisimizi askerimizi bizleri karşısında bulacaktır. İstanbul'da 44 tane evladımızı şehit verdik, nice canlar gitti nice evlatlarımız bebelerimiz kundakta kaldı, onlar için şu anda duadan başka yapabileceğimiz bir şey yok ama onların hatırasını canlı tutmak, her zaman onları yadetmek zorundayız. Onların ailesi şunu bilsin ki bizler onlarında evlatlarıyız, kardeşleriyiz, onların çocukları bizim çocuklarımızdır bunun böyle bilinmesi lazım. Türkiye Cumhuriyeti devleti çadır devleti değildir dolayısıyla üç buçuk çapulcuya pabuç bırakmayacaktır. Ülkemize, vatanımıza birliğimize dirliğimize sahip çıkacağız her zaman her kulvarda duyarlı olacağız. İçimizde bu ülkenin varlığına birliğine kastedenlere gerekli cevabı vereceğiz. Bu ülke uğrunda vatan uğrunda, bayrak uğrunda ezan uğrunda şehit olan kardeşlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" şeklinde noktaladı.

Kaymakam Kapankaya'nın konuşmasının ardından İlçe Müftüsü Ali Canpolat tarafından tüm şehitler için dua edilerek hep beraber amin denildi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Beşiktaş Niksar Tokat Politika Güncel Haberler

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Bakmadan Geçme

FA Cup Finali hangi kanalda? FA Cup Manchester City - Manchester United maçı nereden izlenir? Bridgerton 3. sezon 2. kısım ne zaman? Bridgerton 3. sezon 2. kısım hangi tarihte yayınlanacak? Trendyol Express Pazar günü çalışıyor mu? Trendyol Express Pazar günü dağıtım yapıyor mu, açık mı 2024? Pril boykot mu? Pril İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Pril Türk malı mı, sahibi kim? Aras Kargo Cumartesi çalışıyor mu? Aras Kargo Cumartesi günü dağıtım yapıyor mu, kargo kabul ediyor mu 2024? Elazığspor - Orduspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Elazığspor - Orduspor maçı nereden izlenir? Bingo boykot mu? Bingo İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Bingo Türk malı mı, sahibi kim? Osman Beşel olayı ne? Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel neden darp edildi? Osman Beşel kimdir? Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel hangi partiden seçildi? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 25 MAYIS 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 25 Mayıs hangi burç? 25 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 25 Mayıs tarihi hangi burç olur? 25 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Mayıs dün gece deprem mi oldu?
Belediyenin harabe fırınında sağlıksız ekmek üretimi! Kapısına kilit vuruldu

Belediyenin harabe fırınında sağlıksız ekmek üretimi! Kapısına kilit vuruldu

title