Haberler

Nijerya'da Bombalı Saldırı: 30 Ölü, 91 Yaralı

Güncelleme:

Nijerya'nın Maiduguri kentindeki bir caminin yakınlarında düzenlenen saldırıda 30 kişi hayatını kaybetti, 91 kişi ise yaralandı.

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde düzenlenen bombalı saldırıda 30 kişi hayatını kaybederken 91 kişi yaralandı. Maiduguri kentindeki bir caminin yakınlarında düzenlenen saldırının arkasında Boko Haram'ın bulunduğu sanılıyor.

10 CANLI BOMBA YAKALANMIŞTI

Eyaletteki bir hastanenin acil servis biriminde görev yapan bir yetkili, yaptığı açıklamada, 30 kişinin cansız bedeninin morga kaldırıldığını kaydetti. Ordu Sözcüsü Mustafa Anka, dün kente girmek üzere olan 10 canlı bombanın yakalandığını açıklamıştı.

DEVLET BAŞKANININ İDDİASI BOŞA ÇIKTI

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, geçen hafta ordunun, Boko Haram militanlarını tamamen bozguna uğratmak üzere olduğunu ve örgütün artık güvenlik güçlerine ya da kalabalık mekanlara saldıramayacağını öne sürmüştü.

Buhari, yıl sonuna kadar Boko Haram kamplarının imha edilmesi talimatını vermişti ancak bu sürenin uzatılabileceği belirtiliyor.

SON 6 YILDA ON BİNLERCE KİŞİ ÖLDÜ

Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi Nijerya'da 2000'li yılların başından beri faaliyet gösteriyor. Örgüt militanlarının ülkenin kuzeydoğusundaki Borno, Adamawa ve Yobe eyaletlerinde düzenlediği şiddet eylemlerinde son 6 yılda on binlerce kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: AA / Güncel

Nijerya Borno Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

YAKLAŞAN NOEL TEHLİKESİ VE ŞİRK MERASİMİ:

“Kafirlere azıcık meyletmeyin ; sonra size ateş dokunur. Sizin Allah’tan başka dostunuz yoktur. Sonra yardım da olunmazsınız. ” (HUD SURESİ 113. AYET)BİZ YILBAŞI OLAN KAFİRLERİN YILBAŞISINI KUTLAMIYORUZ! ÇÜNKÜ BİZ MÜMİNLERDENİZ. . . . LÜTFEN BU MESAJI BAŞKALARINA DA ULAŞTIRALIM.

6
3
yanıtYanıtla
.........:

NIJERYA ISLAM DEVLETIDIR

5
2
yanıtYanıtla
kızıl turancilar Mobil-ANDROID:

türkolog isimli zat turkler ermeniler gibi kürtlerle savasmak isteseydi şimdi sen bu yazıları yazamazdın bu sadece türk milletinin sabrindan ve kürtlerin müslüman oluşundan kaynaklanmaktadir ona göre akıllı ol..

0
1
yanıtYanıtla
YOZGATLIMobil-IOS:

AKP MHP KOALİSYON HÜKÜMETİ ÜLKEYİ BÖLDÜRMENİN EŞİĞİNE GETİRDİ HİÇ BİR DÜŞMAN BU İKDİDAR KADAR TÜRKİYEYE ZARAR VERMEDİ TÜRKİYEYİ BU KÖTÜ DURUMA GETİRMEDİ GETİRMAZDİ AKP MHP İKTİDARI İÇERİDE DIŞARDA TEK BİR DOST BIRAKMADI İNSANLAR ÜMİTSİZ SADECE CENAZE SAYMAKLA UĞRAŞIYORUZ HİÇ BİR TARİHTE ANADOLU İNSANI BİRİBİRİNDENBU KADAR UZAKLAŞMAMIŞ VE NEFRETKAR OLMAMIŞTI HİÇ BİR ZAMAN HUKUKSUZLUK AYRIMCILIK BUREZİL SEVYEYE ULAŞMAMIŞTI SEN BİN YAŞA PADİŞAHIM CANIN CEHENEME PADİŞAHIM.!!

0
0
yanıtYanıtla
COSMOS:

Düşünceyi ve eleştiriyi kabul etmeyen ve barbarca saldıran insanlar olmak yerine saygı, sevgi ve hoşgörüyü hakim kılarak savaşa, çatışmalara masum insanların ölümlerine engel olabiliriz… Ne mutlu insan olabilene

0
0
yanıtYanıtla
COSMOS:

Herkes dininin doğrusu olduğunu söyler doğru olduğuna inanmasaydı o dine mensup olmazdı. Kimi de inançsızdır Rab’bin bilimsel olarak mümkün olmadığını söyler…Herkes kendi ırkını övmeye çalışır o ırktan olduğu için fakat İNSAN ırkıyız hepimiz. Egolarımızı bir kenara bırakıp birbirimizi anlamaya çalışsak dünya çok daha güzel olurdu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title