Haberler

Nihat Hatipoğlu'ndan Ahmet Hakan'a: Allah'a Havale Ediyorum

Güncelleme:

Nihat Hatipoğlu, yazılarında kendisini eleştiren Ahmet Hakan için isim vermeden "Onu Allah'a havale ediyorum." dedi.

Ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, kaçak otel yazısıyla kendisini ağır biçimde eleştiren Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın iddialarına cevap verdi.

Hatipoğlu, bir gazeteye verdiği röportajda, Ahmet Hakan'a "Onu Allah'a havale ediyorum." dedi.

"YALANI ORTAYA ÇIKTI"

Ahmet Hakan, Nihat Hatipoğlu ile ilgili çıkan kaçak otel iddialarıyla ilgili bir yazı kaleme almış "Bize otelini anlat Nihat Hatipoğlu Hoca" diyen Hakan, " Hayber'i anlatır gibi duygulu biçimde... Bedir'i anlatır gibi etkili biçimde... Ebu Hureyre'nin yoksulluğunu anlatır gibi anlatsa. Ebu Zer'in dünya nimetlerinden nasıl yüz çevirdiğini anlatır gibi anlatsa... Ağlamaklı. Hisli. Ve de yaşar gibi anlatsa." diyerek Hatipoğlu'nun anlattıklarını yaşamadığı imasında bulunmuştu.

Bu imadan sonra Nihat Hatipoğlu, Ahmet Hakan'ın yazısının yalan olduğunu ispat ederek defalarca tekzip göndermesine rağmen yayınlanmadığını söylemişti.

İşte Nihat Hatipoğlu'nun isim vermeden Ahmet Hakan'a sarfettiği sözleri taşıyan röportajın ilgili bölümü:

"HABER BAŞTAN AŞAĞI YALAN"

- Eleştirilerden rahatsız mısınız?

- Hak etmediğimiz şeyler bunlar. Bizi üzüyor. Bizim hayat tarzımız ortada. Yaklaşık iki yıl önce magazinci bir kadın yazar bir şey uydurdu. "Hoca şu kadar para alıyor" dedi. Haber baştan aşağı yalandı. Ama biz o kadar edepliyiz ki televizyona çıkıp "bu yalandır" diyemiyoruz. Akabinde her tarafta bunu yaygınlaştırmaya dönük bir kampanya başladı. Her televizyoncu emeğinin karşılığını alır. Sadece bana saldırmalarının nedeni etkimizin güçlü olmasıdır. Etkimiz çoğaldıkça bu tür düşmanlık faaliyeti ile karşılaşıyoruz. Biz mazlumuz ve bunları hak etmiyoruz. Kazanmamızda ne mahsur var. Yaptığımız birçok hizmet var. Bu hizmetleri yaparken kimse bize para vermiyor. Öne çıktıkça, birilerinin kurdukları düzeni bozdukça, devleti, milleti, askeri ön plana çıkardıkça sağa sola saldıran tiplerle karşılaşıyoruz. Onları Allah'a havale ediyoruz.

"ÇOK VİCDANSIZ BİR YAZIYDI"

- Nişantaşı'nda oturan kişiyi kastediyorsunuz galiba...

- Evet o yazıda haksızlığa uğradık. Çok vicdansız bir yazıydı. Defalarca tekzip göndermemize rağmen yayımlanmadı. Kendisini ahiret gününe ve Allah'a havale ediyorum. Ben o yayın grubunun televizyonunda da program yaptım. Aynı şeyleri anlattım. Aynı şartlarda yayın yaptım. O zaman yapılmayanlar başka bir yayın grubunda, daha ses getiren yayın yaptığımızda bize böyle saldırılar yapıldı. O zaman neden eleştirmediler. Bugün ne değişti? Söylenecek çok şey var. Ama bugünkü konumumuz konuşmamızı engelliyor. Her şeyi Allah görüyor."

İşte Ahmet Hakan'ın Hatipoğlu için kaleme aldığı o yazı:

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Hatipoğlu'na köşeside, "Bize otelini anlat Nihat Hatipoğlu Hoca! İddiaya göre: Sultanahmet'te büyük bir oteli varmış Nihat Hoca'nın... Yan taraftaki binayı da oteline katmış. Bu arada... Aradaki kamu arazisinin de üzerine konmuş.

* Nihat Hoca keşke anlatsa bize bu otelin, yan binanın ve kamu arazisinin öyküsünü. Hayber'i anlatır gibi duygulu biçimde... Bedir'i anlatır gibi etkili biçimde... Ebu Hureyre'nin yoksulluğunu anlatır gibi anlatsa. Ebu Zer'in dünya nimetlerinden nasıl yüz çevirdiğini anlatır gibi anlatsa... Ağlamaklı. Hisli. Ve de yaşar gibi anlatsa.

*Hadi Nihat Hocam! Anlat bize şu otelin öyküsünü. Hayber'i anlatır gibi olsun ama."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ahmet Hakan Coşkun Hakan Hatipoğlu Nihat Hatipoğlu Hayber Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sergen Yalçın Beşiktaş'a mı geliyor? #9917 Sergen Yalçın Beşiktaş ile anlaştı mı? 1 Dolar alış ve satış ne kadar? Kapalıçarşı Dolar fiyatı ne kadar? CANLI Dolar kuru! ANKET GELDİ: AK Parti neden kaybetti? AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti, ilk sırada ne var? #128204 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü okullar tatil olacak mı? Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 29 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Anneler gününe özel sözler neler? Anneler günü için anlamlı, kısa mesajlar! Anneler Günü hediye fikirleri neler? #128144 El yapımı anneler günü hediyesi ne yapılır? Anneler Günü Hediyesi ne olur? Şehmus Özer kimdir, neden öldü? Şehmus Özer hangi takımlarda oynadı? 29-30 Nisan Bursa'da elektrik kesintisi olacak mı? Bursa'da hangi mahallede, nerede elektrik kesintisi olacak? Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında ne oldu? Ankaraspor- Nazilli Belediyespor maçında şike mi oldu? Hangi ülkede İspanyolca konuşan sayısı daha fazladır? Kim Milyoner Olmak İster'de soruldu; Meksika, Arjantin, İspanya... Anneler Günü ne zaman, kaç gün kaldı? #128144 2024 Anneler Günü hangi güne denk geliyor? Aycan Yanaç sevgilisini kimle yakaladı? Aycan Yanaç olayı nedir, sevgilisi ne yaptı? Kobra Murat kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kobra Murat kaç yaşında, nereli? Kobra Murat biyografisi! Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım evleniyor mu? #128141 Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım ne zaman evlenecek?
500

Yorumlar (63)

DILGEŞ:

Ahmet hakan vakit yazarı iken erbakanın kızına talip olmuş ama rededilmiş... bi zamanlar çok dindarı oynuyordu şimdi ise dindarlara çelme takıyor şahsiyetsiz kaypak biridir... testinin içindekilerdir dışına sızan...

36
6
yanıtYanıtla
olta:

Ahmet hakan kendini anlatsın...dindar iken nasıl döndügunü

14
9
yanıtYanıtla
hezax:

artik milleti allaha havale edebilirsin nasil olsa cebi yeteri kadar doldurdun

7
12
yanıtYanıtla
.serkanaysegul:

Adamın oteli varsa bizene zaten bu chp liler ne olsa kaçak der iftira tavan bu partide

7
6
yanıtYanıtla
kyan:

Sıkışınca hemen ilaha havale ederler. İlah gör bunları.

4
8
yanıtYanıtla
nuray:

Bu ulkede olmadik diziler programlardan ucuk para alnlar vanr onlar goze batmiyoda allahin emirlerini soyleyen dogru yola goturen birini elestirmek gerekmez onemli olan helal kazanmak digeri bos

11
1
yanıtYanıtla
Ağlayan Ulu Ulema)))))):

Hadi Ahmet Hakan konusunda haklısın diyelim Rojavada zulme maruz kalan Kürt halkını yani kendi soydaşlarını Allah rızası için bir gün gündeme getirdin mi??????

3
9
yanıtYanıtla
Çünkü Hakkı anlatıyor.:

Nihat hoca gerçek bir ehli sünnet alimidir.Anlattığı din, o yahudi sermayesi yayın gruplarına ve dalkavuklarına CEHENNEMİ müjdeliyor da ondan...

5
6
yanıtYanıtla
birdost:

Televizyonda bir yığın soytarı cahil sanatçı var milyonlar alıyor fakülte bitirmiş bir prof.saatlerce canlı proğram yapıyor insanlarları bilgilendiriyor ne oldu zorunuzamı gitti müslüman fakir olmalı cahil olmalı tabiki bu algı yaratılmış sizde haklısınız önemli olan iradeai güçlühatta zengin müslümanlar yetişmeli

8
3
yanıtYanıtla
TuRkIsHSwOrDMobil-IOS:

Millete asgari ucretle gecinin derken 1 ay icin ne ucret aliyorsun bide onu soylesen hocam :)

3
8
yanıtYanıtla
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title