Haberler

Nakşibendi Şeyhi de Çözümden Yana

Güncelleme:

Ömer Faruk Seyda: Kürt Sorununu Çözecek Tek Kişi Başbakan Erdoğan'dır.

Güneydoğu'da binlerce müridi bulunan Nakşibendi Tarikatı'nın Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde oturan Şeyhi Ömer Faruk Seyda, Kale Mahallesi'ndeki Seyh Seyda Camii'nde gazetecilere 'Çözüm sürecini' değerlendirdi. Seyda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yakından tanıdığını ve birkaç kez görüştüğünü anlatırken, Kürt sorununu çözecek tek kişi olarak nitelendirdi. Her Müslümanın barıştan yana olması gerektiğini belirten Seyda, şunları söyledi

Bu; dinimizin emri, insanlığın gereğidir. Çünkü insan; ahlakıyla insandır. Barış için geç kalınmış olmasına rağmen yine de olması gerekiyor. Zararın neresinden dönersek kardır. Barış görüşmeleri çok iyi girişimlerdir. Barış, insanların huzurlu, mutlu bir ortamda yaşaması demektir. Onun için gereklidir. Huzur, insanların emniyeti, can güvenliği olmazsa ahireti için de çalışamaz. Bir Müslüman ve insan olarak bu girişimleri destekliyoruz ve dua ediyoruz. Allah, tamamına erdirsin. Kardeşlik, dostluk havası ile bundan sonraki hayatımız ve bizden sonra gelecek insanlara barış hakim olsun. Geçmişte yaşanan acıları sürdürmenin bir faydası yoktur. Bir yerde 'Artık yeter' dememiz lazım. En kötü barış bile savaştan çok daha iyidir. Kardeşler arasında bazen fitneler, bazı olaylar cereyan edebilir. Önemli olan bunu devam ettirmemektir. Memleketini seven herkesin bu barışa destek vermesi lazım. Tüm kalbim ve gönlümle barış için dua ediyorum. Kim bu meselenin çözümü için bir adım atarsa Allah ondan razı olsun diyeceğiz. Bölgemizde de böylesine bir mutluluk hakim olmuş. Barışın iması bile bölgedeki havayı değiştirdi. Kime sorsanız herkes, huzur güven, can güvenliği istiyor. Bizden sonra gelecek nesillere güzel bir Türkiye bırakalım.

BARIŞ İÇİN DUA EDİYORUZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yakından tanıdığını ve Belediye Başkanlığı yaparken bir kez görüştüğünü belirten Seyda, şöyle konuştu

Allah, ondan razı olsun. Yaptığı bu girişim bizi sevindiriyor. Bir Müslüman, namaz ehli olarak seviniyoruz. Çok güzel şeyler de yapıyor. Güzel hizmetleri var. İnsanlar da bunu görüyor, bunun farkındalar zaten. İnsanlar elini vicdanına koymalı. 60-70 yıldır yapılmayan hizmetler onun döneminde yapıldı ve daha da yapılıyor. Tabii bu iyiliğin, güzelliğin alametidir. Bu hizmetleri gördükçe dua ediyor. Allah onları daha güzel hizmetlere vesile etsin. Kalpleri Allah biliyor. Biz bu meselede onun samimi olduğuna inanıyoruz. Kendine bir görev olarak bunu almış ve 'Bunu illa ki bitireceğim' diyor. Allah kendisinden razı olsun. Kim memeleketi bu kaos ortamından kurtarır ve kardeşliği tesis ederse tabii ki hayırla anılacak biri olacaktır.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

Bir tarafta yas bir tarafta eğlence! İran'da muhalifler, Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü havai fişeklerle kutladı

Bir tarafta yas bir tarafta eğlence! İran'da muhalifler, Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü havai fişeklerle kutladı

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Kirada yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Mehmet Şimşek canlı yayında yanıtladı

Kirada yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Mehmet Şimşek canlı yayında yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title