Haberler

Myanmarlı Muhalif Lider Suu Çii, ABD'de

Myanmarlı muhalif lider Aung San Suu Çii, üç haftalık ABD ziyaretinin ikinci gününde Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüştü.

Myanmarlı muhalif lider Aung San Suu Çii, üç haftalık ABD ziyaretinin ikinci gününde Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüştü.

Yaklaşık 9 ay önce Clinton'ın Myanmar'a ziyareti sırasında Suu Çii'nin Yangon'daki evinde bir araya gelen iki politikacı, Washington'daki görüşmede Myanmar'daki reform sürecini ele aldı.

Myanmar Devlet başkanı Thein Sein hükümetinin ABD'ye yaptırımları kaldırması için baskı yapmaya zorladığı Suu Çii, ABD'nin Myanmar'a artık yaptırım uygulaması için gerek kalmadığını söyledi.

Nobel ödüllü muhalif, yine de Myanmar'da tüm siyasi tutuklular serbest bırakılana kadar gerçek anlamda demokrasiden söz edilemeyeceğine dikkati çekti.

Myanmar'da hükümet, dün yaklaşık 90 siyasi tutuklu için af ilan etmişti.

Suu Çii'nin partisine göre 200'den fazla siyasi tutuklu, hala hapiste bulunuyor.

Clinton ise ABD'nin Myanmar ile Kuzey Kore arasındaki askeri ilişkilerden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Myanmar'a reformlara devam etme çağrısında bulunan Clinton, hükümet ve muhalefetin ülkede birliği sağlamak, geçmişin yaralarını sarmak ve reformları ilerletmek için birlikte çalışması gerektiğini belirtti.

Suu Çii, çarşamba günü, Amerikan Kongresi'nin en üst düzey nişanı olan

"Kongre Altın Madalyası" ile ödüllendirilecek. Madalya, Suu Çii'ye hala ev hapsinde tutulduğu 2008 yılında gıyaben verilmişti.

Beyaz Saray'ı da ziyaret edecek Suu Çii'nin, Başkan Barack Obama ile görüşüp görüşmeyeceği henüz bilinmiyor.

Suu Çii, Washington'daki temaslarını tamamladıktan sonra New York'a geçecek. Kentucky'deki Louisville Üniversitesi'nde bir konferans vermesi planlanan Suu Çii'nin, ABD'de en büyük Myanmar topluluğunun yaşadığı Fort Wayne kentinin yanı sıra San Francisco ve Los Angeles'ı da ziyaret etmesi bekleniyor.

Muhabir: Umur Kocak Semiz / AP

Yayıncı: Murat Taydaş - WASHİNGTON

Kaynak: AA / Güncel

Hillary Clinton Washington Myanmar Yangon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title