Haberler

Muğla-Öğrenci Kavgasına Taraftar Tepkisi

Muğlaspor 48 Gençlik Taraftarlar Derneği, Üniversite Öğrencisi Şerzan Kurt'un Tabancayla Vurularak Öldürülmesinin Ardından Tırmanan Karşıt Görüşlü Öğrenciler Arasındaki Şiddet Olaylarını Protesto Etti. 'şehitlere ve Bayrağa Saygı' Adıyla Yürüyüş Düzenleyen Taraftarlar, Dev Türk Bayrağı Açarak Olayları Kınadı.

MUĞLASPOR 48 Gençlik Taraftarlar Derneği, üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'un tabancayla vurularak öldürülmesinin ardından tırmanan karşıt görüşlü öğrenciler arasındaki şiddet olaylarını protesto etti. ''Şehitlere ve Bayrağa Saygı' adıyla yürüyüş düzenleyen taraftarlar, dev Türk Bayrağı açarak olayları kınadı.

Muğlaspor 48 Gençlik Taraftarlar Derneği, Muğla'da geçen 11 Mayıs'ta meydana gelen ve üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'un vurularak ölmesiyle iyice tırmanan karşıt görüşlü öğrenciler arasındaki taşlı sopalı kavgaları kınadı. Yeşil- beyazlı taraftarlar olayları protesto etmek için saat 17.00'de Şehide Saygı yürüyüşü düzenledi. Açtıkları dev Türk Bayrağı ile Sınırsızlık Meydanı'nda toplanan taraftarlar, ''Muğla bizimdir, bizim kalacak', ''Türk-Kürt kardeştir', ''Askere ve polise uzanan eller kırılsın', ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez', ''Bayrağa uzanan eller kırılsın', ''Ne mutlu Türk'üm diyene' sloganları atıp Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuyan taraftarlar, polisin uyarısına rağmen önceden belirlenen yürüyüş güzergahı dışına çıkarak, Marmaris Bulvarı istikametine yöneldi. Taraftarlar, çevik kuvvet ekipleri tarafından güçlükle kaldırıma çıkartıldı ve bir süre aksayan ulaşım normale döndürüldü.

Muğlaspor 48 Gençlik Taraftarlar Derneği Başkanı Neşet Palu, ''Muğla, üniversite kentidir ve üniversitede eğitim gören gençler bizim kardeşimiz ve arkadaşımızdır. Bu kardeşliğin bozulmasına müsaade etmeyeceğiz. Bugün düzenlediğimiz 'Şehitlere ve Bayrağa Saygı' yürüyüşüne katılan herkese teşekkür ediyoruz. Ülkemizin her karış toprağında şehitlerimizin vatan uğruna akıttığı kanın olduğunu unutmayalım. Şehitlerimizi rahmetle anıyor ve bize bırakmış oldukları mirasın ebedi bekçisi olacağımıza namus ve şerefimiz üzerine söz veriyoruz' diye konuştu.

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yürüyüş nedeniyle sıkı güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Bakan Şimşek: Vergi kaçakçılarını ihbar edenlere ikramiye

Bakan Şimşek: Vergi kaçakçılarını ihbar edenlere ikramiye

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

title