Haberler

Muğla Büyükşehir Belediyesi Mezbaha ve Hayvan Pazarları Kurban Bayramı'nda Tam Kapasite Çalıştı

Güncelleme:

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin mezbaha ve hayvan pazarları, Kurban Bayramı süresince tam kapasite çalışarak vatandaşlara hizmet verdi. Toplamda 252 adet büyükbaş ve bin 343 adet küçükbaş hayvan kesimi gerçekleştirildi. Ayrıca hayvan pazarlarında 205 büyükbaş ve 2 bin 628 küçükbaş hayvan giriş-çıkışı oldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi mezbaha ve hayvan pazarları Kurban Bayramı'nda tam kapasite çalıştı.

9 günlük bayram tatilinde il genelinde tüm birimleri ile vatandaşlara hizmet veren Büyükşehir Belediyesi'ne ait mezbaha tesisleri kurban kesen vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı süresince Menteşe, Milas, Fethiye, Marmaris mezbaha tesislerinde ve sadece Kurban Bayramı'nda açılan Kavaklıdere mezbahasında vatandaşlara tam kapasite hizmet verdi. İl genelinde toplam 252 adet büyükbaş, bin 343 küçükbaş hayvan kesimi gerçekleştirildi.

GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 12 BÜYÜK, YÜZDE 47 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN KESİMİNDE ARTIŞ YAŞANDI

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin  mezbaha ve kesim ünitelerinde Kurban Bayramı süresince randevu sistemi ile kurban kesim hizmeti verildi. Kurbanlar, Büyükşehir Belediyesi'nin Veteriner Hekimleri kontrolünde sertifikalı uzman kasaplar tarafından hijyenik ortamda titizlikle kesildi. Menteşe mezbahasında 80 küçükbaş, 36 büyükbaş, Milas mezbahasında 91 küçükbaş, 61 büyükbaş, Fethiye mezbahasında 285 küçükbaş, 72 büyükbaş, Marmaris mezbahasında 839 küçükbaş, 59 büyükbaş, Kavaklıdere mezbahasında 48 küçükbaş, 24 büyükbaş hayvan kesimi gerçekleştirildi. Geçen yıla oranla kesim sayısı tüm mezbaha tesislerinde büyükbaş hayvan kesiminde yüzde 12, küçükbaş kesiminde de  yüzde 47 artış gözlendi. Ayrıca kurban kestirmek için mezbaha tesislerine gelen ailelerin çocuklarına Büyükşehir Belediyesi ekipleri yap-boz ve boyama kitabı dağıttı.

HAYVAN PAZARLARINA 205 BÜYÜK, 2 BİN 628 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN GİRİŞ-ÇIKIŞ YAPTI

Muğla Büyükşehir Belediyesi veteriner hekimleri ve zabıtasının bayram boyunca görev yaptığı Düğerek, Bayır ve Marmaris hayvan pazarlarında da toplam 205 adet büyükbaş, 2 bin 628 adet küçükbaş hayvan giriş-çıkışı oldu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı Kurban Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title