Haberler

Motokrosçular, Türkiye'Den Suriye'Ye Uçtu

Şanlıurfa, Türkiye Kupası Finalinden Sonra Serbest Stil Akrobatik Dünya Motosiklet Şampiyonası'na da Ev Sahipliği Yapacak

ŞANLIURFA, TÜRKİYE KUPASI FİNALİNDEN SONRA SERBEST STİL AKROBATİK DÜNYA MOTOSİKLET ŞAMPİYONASI'NA DA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası için Şanlıurfa'ya gelen Motokroscular, Türkiye-Suriye sınırı geçiş noktası olan Akçakale Sınır Kapısı'nın iki sınır hattında kurulan rampalardan 180 kilometre hızlara uçtu.

Şanlıurfa, Türkiye Kupası finalinden sonra bir büyük organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. 'Sınırsız kardeşliğe tam gaz' sloganıyla 'Serbest Stil Akrobatik Dünya Motosiklet Şampiyonası' için geri sayım başladı. Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde 15 -16 Mayıs 2010 tarihlerinde dünyanın en popüler motor akrobasisi etkinliklerinden Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası'na, Roma ve Berlin gibi şehirlerinin ardından, bu kez Şanlıurfa GAP Arena, ev sahipliği yapacak.

Motokrosun, Türkiye-Suriye sınırı geçiş noktası olan Akçakale Sınır Kapısı'nın iki sınır hattında kurulan rampalarda ilk deneme gerçekleşti. Akçakale Belediyesi ve Karayolları Müdürlüğü işbirliğiyle motokros yarışmaları için Suriye ile Türkiye arasındaki tampon bölgede tamamlanan rampadan motokroscular Türkiye'den Suriye'ye uçtu. Yerden 15 metre yüksekliğinden bir ülkeden diğerine uçan motokroscuları gören Akçakaleliler, şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Akçakale Sınır Kapısı ve Suriye Telabyat giriş noktasında 'Sınırsız Kardeşlik' atlayışını Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Akaçakale Kaymakamı Şefik Aygün, Akçakale Belediye Başkanı SP'li Abdulhakim Ayhan, Telabyat Mıntıka Müdürü Adnan El Halil ile Türkiye'nin farklı illerinden gelen motorseverler izledi. Biletlerin Suriye'de de satışa sunulduğu Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası'na, Suriye'nin önemli şehirleri Rakka, Halep, Haseki ve Hama'dan 15 bin kişi katılması bekleniliyor. Suriye, Şanlıurfa ve çevresindeki illerin yanı sıra, Türkiye'nin dört bin yanından kente gelen motosiklet tutkunlarını konuk etmeye hazır olan Şanlıurfalılar, iki günde 60 bin ziyaretçiyi ağırlayacakları bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title